Епідеміолог Юрій Падурару: Буковина має показники, які відповідають «червоній» зоні карантину

ТАКІ РЕАЛІЇ /

Станом на сьогодні Буковина має показники, які відповідають «червоному» рівню епідемічної небезпеки. Про це у коментарі ІА АСС розповів головний епідеміолог області Юрій Падурару. «Але, відповідно до постанови Кабміну, віднести область у «червону» зону можна буде тільки з 1 березня, оскільки потрібно проаналізувати показники трьох днів - це 24, 25, 26 лютого.

За результатами цього аналізу Державна комісія ТЕБ та НС оголошує для Чернівецької області «червоний» рівень епідемічної небезпеки, потім дається два дні на підготовку і виходить, що, з високою імовірністю, з 1 березня в області будуть встановлені карантинні обмеження, які відповідають «червоному» рівню епідемічної небезпеки», - пояснив Юрій Падурару.

Він також розповів, що, відповідно до постанови, навіть при «помаранчевому» і «червоному» рівнях епіднебезпеки школи повністю не закриваються.

«Діти садочкові та учні перших-четвертих класів продовжують відвідувати заклади. Так визначено постановою Кабміну. Повне закриття шкіл постановою передбачене у разі, якщо 50% класів перебувають на самоізоляції», - зазначив головний епідеміолог.

За словами Юрія Падурару, серед показників, які враховують при визначені рівня епідемічної небезпеки, уже немає показника захворюваності. Зараз використовуються показники завантаженості «ковід-ліжок», госпіталізацій та показники тестування методом ПЛР та експрес-тестування.

Нагадаємо, що 22 лютого у Чернівецькій області зафіксували 468 нових випадків інфікування COVID-19.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації