Через стрімке зростання COVID-захворюванності відзавтра на Буковині запровадять ряд суттєвих обмежень - голова ОДА Осачук

ВАРТО ЗНАТИ /

23 лютого, заклади освіти Буковини переходять на дистанційну форму навчання. Також не працюватимуть позашкільні гуртки та ігрові зони в торгових центрах. Окрім цього заклади громадського харчування будуть відчинені лише до 20:00.

Таке рішення прийняли сьогодні під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС. Про це у своєму відеозверненні повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

«Минулого тижня комісія з ТЕБ та НС рекомендувала органам місцевого самоврядування області перевести всі заклади освіти на дистанційну форму навчання. Тоді таке рішення підтримали не всі громади. Наразі ж на Буковині у 5 разів зросла кількість хворих дітей на коронавірус. Ми змушені повернутися до деяких обмежень на два тижні, аби спинити ланцюг поширення COVID-19», - сказав Сергій Осачук.

Також голова ОДА зазначив, що у стаціонарах області перебуває максимальне число пацієнтів - 1113. Ліжковий фонд заповнений майже на 63%.

«Чернівецька ОДА докладає максимум зусиль у боротьбі з коронавірусом. Минулого тижня ми збільшили ліжковий фонд на 120 ліжок. Цього тижня заплановано розгорнути ще 500, з них 120 вже додали сьогодні. Ми дбаємо про те, аби кожен пацієнт мав доступ до кисневої дотації. Паралельно з цим формуємо додаткові резерви медиків, які лікуватимуть хворих на коронавірус», - сказав голова ОДА.

Фото liga.net


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації