Чернівецькі інноватори створять систему управління вуличним освітленням для ОТГ

ЗНАЙТЕ НАШИХ! /

1 лютого 2021 року стартував проєкт, який допоможе громадам Донецької та Луганської областей створити більш безпечні умови для громадян через впровадження системи керування вуличним освітленням віддалено. Завдяки реалізації проєкту можна буде моніторити, чи є на лініях вуличного освітлення несправні лампи та сповіщати представників громади про несанкціоновані підключення до мереж вуличного освітлення. Авторами такого рішення є команда родом з Чернівців «DROP TABLE TEAM», а точніше – з кафедри комп’ютерних систем та мереж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, з яким вони усі тісно пов’язані.

Команда перемогла з проєктом «Система управління вуличним освітленням ULight» під час онлайн-хакатону Hack for locals 2.0: Безпечні спільноти, організованого Програмою ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP), який відбувся 30 жовтня - 1 листопада 2020 року, та отримала грантову підтримку.

В межах реалізації проєкту буде забезпечено розробку, виробництво програмно-апаратної частини системи керування вуличним освітленням ULight та введення її в експлуатацію у 5 ти громадах Луганської та Донецької областей.

«Така система дозволить віддалено керувати вуличним освітленням у громадах через веб-інтерфейс. Відповідальна особа зможе «з дивану» налаштовувати параметри включення/виключення, а представники громади через Telegram-bot отримуватимуть сповіщення про несправні лампи та про несанкціоновані приєднання до ліній. Ми зможемо автоматизувати мінімум 250 ліній вуличного освітлення у п’яти громадах Луганської та Донецької областей й водночас тестування такої системи буде проводитись і в громадах Чернівецької області», — зазначає керівник проєкту Ігор Мосін.

У планах інноваторів — забезпечити розробку обладнання, отримати відповідні сертифікати та налагодити серійне виробництво, аби берегти ресурси громад та покращувати безпекову ситуацію у громадах України.

Проєкт «Система управління вуличним освітленням ULight» реалізується громадською організацією «Фонд «Буковина інноваційна» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Ігор МОСІН, керівник проєкту, ГО “Фонд “Буковина інноваційна”

Довідка:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації