Із 2021 року Україна входить у режим "без паперів". Держустанови не зможуть вимагати документи в паперовому вигляді, - Зеленський

ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ / 


Із 2021 року жодна державна організація не зможе вимагати від українців документи в паперовому вигляді. Як передає Цензор.НЕТ, про це глава держави заявив під час саміту "Дія".
 
"2021 рік стане початком входження країни в режим paper less. Тобто - жодних більше паперів. Це стосується всіх державних органів. Жодна державна інституція не зможе вимагати від українців ніяких нескінченних папірців або довідок для надання тих чи інших державних послуг", - наголосив Зеленський.

За словами Зеленського, створення цифрової держави - складний і важливий шлях.

 

"Це вже початок нової реальності, реальності, де Україна буде цифровою, сучасною, комфортною для людей. Цей рух вже не зупинити, цей шлях уже незворотній", - підсумував глава держави. 

 

 

Нагадаємо, у лютому повідомляли, що Європейський Союз має намір виділити Україні 25 млн євро на електронне управління і цифрову економіку.

У жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила закон про введення електронного документообігу в парламенті.

На початку вересня 2019 рогу в Кабміні повідомляли, що електронний документообмін між держорганами запрацює з жовтня, а повна діджиталізація документообігу займе один-два роки.


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації