Українці у першому матчі на Євро 2020 програли голландцям 3:2, але проявили характер (Коментар Шевченка)

На стадіоні «Йохан Кройфф Арена» в Амстердамі відбувся матч першого туру групового раунду Євро-2020 між національними збірними Нідерландів та України. Мабуть, це був найбільш довгоочікуваний поєдинок для українських уболівальників, в першу чергу, звичайно, через перенесення чемпіонату Європи на 2021 рік.

Але була вагома причина з нетерпінням чекати цього матчу. У кваліфікації до Євро команда Андрія Шевченка виступила просто феноменально, посівши перше місце і обігравши діючих чемпіонів Європи, португальців. Однак після того, як COVID-19 кардинально змінив світ, «жовто-сині» виглядали не так вже й яскраво...

Вже на першій хвилині зустрічі українці створили непогану атаку, але щойно дійшли до штрафного майданчика суперника, як розгубилися і втратили м'яч, що призвело до дуже небезпечного контрвипаду. Мемфіс Депай втік від захисників, вийшов на ударну позицію і небезпечно пробив по воротах – Бущан насилу дотягнувся до м'яча.

Getty Images/Global Images Ukraine

Не встигли українські вболівальники перевести дух, як нідерландці знову створили гольовий момент. Цього разу вже Думфріс з правого кута воротарського пробивав в упор, однак Бущану вдалося ногою відбити удар. Після цього стало очевидно, що нашій збірній зачепитися за очки в цьому матчі буде ще складніше, ніж здавалося до стартового свистка.

Вже на 13 хвилині Андрій Шевченко був змушений випускати на заміну Марлоса замість Зубкова, який почав кульгати. Але вихід натуралізованого бразильця мало чим вплинув на хід гри, незважаючи на всі очікування.

Якщо збірна України і створювала непогану атаку, то довести її до логічного завершення не виходило від слова зовсім, а у відповідь виходила дуже небезпечна контратака Нідерландів, які добре знали, що робити з м'ячем біля наших воріт. На щастя, Бущан в першому таймі діяв просто блискуче і раз по раз рятував від, здавалося, неминучого голу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Все змінилося після перерви. Дві помилки Віталія Миколенка призвели до двох забитих м'ячів збірної Нідерландів. Спочатку відзначився Вейналдум, а через сім хвилин Бущану довелося виймати м'яч з сітки воріт після удару Вегхорста. 22-річний динамівець, ймовірно, зарано відчув себе зіркою. Як показав матч, поки Миколенко не може конкурувати навіть з Думфрісом, який у свої 25 років не має досвіду виступів у топ-чемпіонатах.

Незважаючи на те, що до кінця залишалося ще півгодини, здавалося, що питання про переможця де-факто було зняте. Але не тут-то було! Підопічні Шевченка не опустили руки і все-таки зуміли перервати п'ятиматчеву безгольову серію на чемпіонатах Європи. На 75 хвилині Ярмоленко в коронному стилі змістився з правого флангу в центр і всадив м'яч у дальню дев'ятку! Цей гол однозначно претендуватиме на звання найкращого на Євро-2020.

Не встигли нідерландці оговтатися, як вже через чотири хвилини рахунок на табло став рівним! Маліновський блискуче навісив зі штрафного на голову Яремчука, який переправив м'яч у ворота. Безумовно, на даний момент це найважливіший гол Романа за збірну!

Getty Images/Global Images Ukraine

На жаль, ейфорія тривала недовго. За 7 хвилин до кінця основного часу Аке подав з лівого флангу на голову Думфрісу, який виграв боротьбу у Зінченка і відправив м'яч точно в кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перший матч на Євро-2020 не приніс збірній України очок в скарбничку. Наступний поєдинок команда Андрія Шевченка проведе 17 червня проти Північної Македонії. Нідерланди, як і Австрія, набрали 3 бали і зробили вагомий крок до виходу в 1/8 фіналу.

Джерело: Sport.ua

Фото: facebook.com/uafukraine

Тренер національної збірної України Андрій Шевченко прокоментував першу гру на Євро-2020. Він вважає, що українська команда проявила себе дуже добре.

Відповідну заяву він зробив під час прес-конференції після матчу Україна-Нідерланди, повідомляє сайт УАФ.

За словами Шевченка, українці проявили себе добре, незважаючи на програш. Гра була цікавою та яскравою, завдяки нашим футболістам.

"Був цікавий матч, швидкий, дуже багато моментів у виконанні однієї й іншої команди, цікавий розвиток атак. Ми могли б і не пропускати такий м'яч у кінці. Хочу подякувати команді за ту реакцію, яку вона продемонструвала за рахунку 0:2. Хлопці знайшли в собі сили пресингувати. Ми перебудувалися, випустили свіжішого гравця в середину поля, десь налагодили баланс. Команда дуже добре себе проявила", - зазначив Шевченко.

Він також зазначив, що українська команда буде готуватися до наступного матчу з Північною Македонією і вивчати тактику супротивників.

"Будемо чекати від неї настрою. У нас теж буде особливий настрій. Що стосується замін, то в нас є час. Завтра повернемося до Бухареста. Хлопці витратили дуже багато енергії, подивимося, хто як відновиться, чи будуть проблеми. У нас є достатньо гравців, які можуть вийти на поле. Подивимося гру Північної Македонії з Австрією, вивчимо й будемо готуватися", - сказав Шевченко.

Чемпіонат Європи. Група С. Тур 1.

Нідерланди - Україна - 3:2

Вейналдум (52), Вегхорст (59), Думфріс (85) - Ярмоленко (75), Яремчук (79)

Нідерланди: Стекеленбург, Блінд (Аке, 64), де Врей, Тімбер (Велтман, 88), ван Аанхолт (Вейндал, 64), Ф.де Йонг, Вейналдум, де Роон, Думфріс, Депай (Мален, 91), Вегхорст (Л. де Йонг, 88).

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Сидорчук, Зінченко, Маліновський, Зубков (Марлос, 13; Шапаренко, 64), Яремчук, Ярмоленко.

Арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

«Йохан Кройфф Арена» (Амстердам, Нідерланди)


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації