У першому драматичному півфіналі ЄВРО 2020 Італія обграла Іспанію в серії пенальті

Збірна Італії в серії післяматчевих пенальті (4:2) перемогла Іспанію в першому півфіналі чемпіонату Європи з футболу-2020. Основний і додатковий час на легендарному лондонському стадіоні "Уемблі" завершилася з рахунком 1:1.

До цього команди між собою зустрічалися 33 рази. 10 раз перемагали іспанці. У 9 іграх успіх святкували гравці з Італії, пише Обозреватель.

На 3-й хвилині гра спалахнула контратакою італійців. Після цього контроль м'яча повністю перейшов до Іспанії. Номінальні гості тотально володіли ініціативою, бездоганно комбінуючи поблизу воріт Доннарумми.

Італія провела ефектну контратаку.

На 20-й хвилині Іспанія допустила серйозний ляп в обороні, який ледь не став фатальним. Симон побіг до кута штрафного на перехоплення, але запізнився до м'яча. Барелла міг пробити по порожніх воротах з 17 метрів, але захисники встигли вибити круглого.

Унаї Симон.

До середини тайму італійський голкіпер вперше по справжньому вступив у гру, зробивши розкішний сейв після удару Дані Ольмо. Обидві команди грали у відкритий футбол, не замикаючись на захист, і намагаючись першими відкрити рахунок.

Джорджіо К'єліні.

Футболісти багато рухалися, відкривалися, проте вільних зон все одно було вкрай мало. Суперники дуже чітко тримали оборону.

Іспанці володіли м'ячем, але пропустили першими.

Потужний іспанський пресинг не завжди давав позитивний результат. Його витрати – нечасті поштовхи на чужій половині поля.

Італія забила першою.

Під завісу першої 45-хвилинки Італія повністю присіла на своїй половині, забувши про небезпечнi контратаки, які були на початку гри.

Доннарума кілька разів врятував команду.

Лише перед самою перервою Емерсон упустив відмінний шанс для взяття воріт: його удар струснув поперечину.

Емерсон.

Початок другої половини пройшло в двосічний атаках. На небезпечний удар Бусектса, "сині" відповіли точним пострілом К'єзи. "Фурія Роха" знову тримала м'яч на чужій половині поля, змушуючи суперника багато рухатися вхолосту.

Федеріко К'єза.

Італія робила багато втрат, дозволяючи опонентам вдало користуватися вільними зонами. Футболісти з Іспанії підганяли, але в підсумку пропустили першими. Захопившись масованим нападом вони упустили К'єзу, той опинився на вістрі контратаки і ефектним обвідним ударом зробив рахунок 1:0.

Федеріко К'єза.

Іспанія кинулася відіграватися, проте всі спроби пройти захист суперника закінчувалися невдачею.

У другому таймі Іспанія упустила багато моментів.

Луїсу Енріке було необхідно терміново щось міняти і він на 80-й хвилині випустив Альваро Морату, який через 5 хвилин став справжнім джокером в матчі.

Альваро Мората.

Емерік Ляпорт знайшов форварда "Атлетіко" у вільній зоні по центру поля. Той відігрався в стінку з Дані Ольмо і бездоганно пробив під ліву штангу – 1:1.

У час, що залишився, глядачі голів не побачили.

Додатковий час почався майже так само, як і перший тайм. Команда з Іспанії демонструвала акуратний контроль м'яча в центрі поля. Італійські суперники намагалися пресингувати.

Альваро Мората зрівняв рахунок.

У другому екстратаймі завзята боротьба за м'яч в центрі поля не припинялася ні на мить, але на результаті це не позначилося.

На 116-й хвилині Італія готова була втекти в найнебезпечнішу контратаку, але Пау Торрес, який ледь увійшов в гру, п'ятою запобіг вихіду нападника збірної Італії сам на сам з воротарем.

Пау Торрес.

Доля путівки вирішилася в серії післяматчевих пенальті, де останній удар у іспанців не забив Альваро Морато.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації