У Чернівцях нарешті здадуть в експлуатацію футбольний довгобуд - стадіон

  • Спорт
  • 843
  • 0

СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ* /

Гроші від УЄФА на його будівництво були залучені ще у 2013 році. Нині Чернівецька міська рада і виконала свої зобов’язання, проте подальші роботи затягнулися.

Вже невдовзі Чернівці нарешті отримають новий стадіон. Спортивний об’єкт, будівництво якого тривало майже 7 років, нарешті планують здати в експлуатацію.

Як розповів під час огляду споруди депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. «у 2013 році лише 3 міста в Україні отримали інвестиції на будівництво стадіонів - Івано-Франківські, Рівне та Чернівці».

За його словами, після залучення коштів міська рада мала два завдання: виділити місце для облаштування поля та провести підготовчі роботи, аби надалі постелити покриття.

«В Івано-Франківську стадіон здали у 2017 році. Зараз завершується вже 2020-й, і в Чернівцях цей об’єкт досі не завершили. Міська рада свої зобов’язання виконала. Підготовчі роботи провели, вклавши близько 10 мільйонів гривень», - згадує Віталій Михайлішин.

Решту робіт за європейські кошти, які проходили через Федерацію футболу України, потрібно було виконати у стислі терміни: постелити покриття, встановити лавиці, освітлення, огорожу та облаштувати роздягальні.

«Очікуємо, щоби свої зобов’язання виконала і Федерація футболу. Відтак, за два тижні, я сподіваюся, роботи нарешті будуть завершені. Ми провели робочу зустріч, щоб обговорити робочі процеси на об’єкті, і переконалися, що вони наразі вже на фінішній прямій», - зазначив Михайлішин.

Своєю чергою, директор і тренер ДЮСШ з футболу міста Чернівці Юрій Крафт розповів, що на відкриття цього стадіону з нетерпінням чекають тренери, юні футболісти та їхні батьки. «Перш за все, цей об’єкт для дітей Чернівців. Додаткова футбольна споруда дасть можливість якісніше працювати з юними футболістами. Насправді, тут уже проводили заняття, проте не можу назвати їх повноцінними, бо все ж стадіон не введений ще в експлуатацію», - розповів Юрій Крафт.

За його словами, у розпорядження футболістів наразі є ФОК «Олімпія». Натомість новий стадіон стане ще однією спорудою, яка дасть можливість проводити тренування у будь-який час та за будь-якої погоди, навіть узимку - штучне покриття дає таку можливість.

Як розповіли у Чернівецькій обласній асоціації футболу наразі об’єкт завершений приблизно на 80 – 85%. Залишилося поставити плитку на підлогу, під’єднати електрику та водопостачання.

На цьому полі можна проводити всі змагання, навіть чемпіонат України. Стадіон планують використовувати не лише для дітей, але й для дорослих. Діти займатимуться безкоштовно, а дорослі у вечірній час (це дозволяє освітлення) матимуть змогу брати в оренду стадіон та також тренуватися і проводити ігри.

«Таких полів дуже мало в Україні. Хочу, щоб цей стадіон «жив», щоб тут проводили змагання, щоб батьки мали змогу прийти та повболівати за своїх діток, а також грали, займалися спортом та розвивалися всі охочі чернівчани, які люблять футбол», - підсумував Віталій Михайлішин.

* Інформація на правах реклами


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації