Після більше ніж річної перерви до футбольної родини Буковини повернувся футбольний клуб «Radent» із Чернівців

У 2021 році після більше ніж річної перерви до футбольної родини Чернівецької області повернувся футбольний клуб «RADENT» із Чернівців. Спочатку команда відіграла сезон великого футболу у буковинській Суперлізі-2021. Так, багато чого не склалося так, як планувалося, проте «RADENT» пройшов усю турнірну дистанцію завдяки зусиллям керівництва і партнерів клубу.

І от чернівецький «RADENT» увійшов у зимовий сезон-2021/22. Увійшов направду яскраво і амбіційно, адже команда заявилася як на участь у Чемпіонаті області з міні-футболу, так і у Відкритому Чемпіонаті Чернівців з футзалу. Більше того, склад команди дозволяє сподіватися на певні успіхи і досягнення, тому повернення до змагань у «RADENTа» відбувається поступово і логічно.

Про сподівання і очікування від нинішнього зимового сезону, а також про плани на майбутнє ми поспілкувалися з президентом ФК «RADENT» Віорелом Радуканом, для якого футбол – це невід’ємна частина життя і можливість відчути себе щасливою людиною поза межами власної справи.

Віореле, команди «RADENT» не було у футбольному житті Буковини майже рік, а тепер команда знову є і знову рухається вперед, до перемог. Чому так сталося і що повернуло вас до футболу?

Нашу відсутність було зумовлено рядом причин і обставин. По-перше, потрібно було зробити паузу і переосмислити зміст і спрямованість футбольної команди на майбутнє. По-друге, хотілося спочатку вирішити питання, яке вже давно було для нас певної мрією і запорукою функціонування повноцінного футбольного клубу – питання про створення тренувально-відновлювальної бази ФК «RADENT», тобто того, чого не має фактично жодна футбольна команда області. І, по-третє, потихеньку збиралися з думками щодо відкриття нашої власної дитячої футбольної академії. Для того, щоби ми самі для себе вирощували футболістів, з яких складалися б наші майбутні команди.

Тобто, ви одразу продумуєте інфраструктуру, на зразок професійних команд?

Десь так. Тим більше, на Буковині на даний момент ще жодна аматорська команда не має такої інфраструктури. Хочеться не просто грати у футбол, а створити боєздатну команду, яка могла б успішно виступати на всіх рівнях, починаючи з дитячо-юнацьких змагань.

«RADENT» не зовсім вдало виступив у минулорічному сезоні в Суперлізі, але вже взимку заявився на чемпіонати з міні-футболу і футзалу. Чому ви прийняли таке рішення?

Знаєте, міні-футбол і футзал же ж мають зовсім іншу специфіку, тим більше нам вдалося залучити до складу кілька досвідчених і відомих футболістів. «RADENT» і раніше вдало грав у зимових обласних змаганнях і ми мали усі сподівання на вдале підтримання традицій. Це підтвердив і старт в обох турнірах: і в міні-футболі, і в футзалі ми вдало розпочали чемпіонати, і, звичайно, плануємо поборотися як мінімум за нагороди цього зимового сезону. З іншої сторони, не зважаючи на невдалий сезон у великому футболі, ми намагаємося зберегти команду і мусимо підтримувати форму і взимку. Ми маємо тренування двічи на тиждень, тримаємося в тонусі, а як вже воно складеться далі – побачимо.

Ви говорите про традиції успішних виступів у зимових турнірах, то ж маєте особливе ставлення до цих футбольних дисциплін?

Звичайно! Як на мене, кожна велика футбольна команда, що приймає участь в обласних чемпіонатах і першостях, має бути представлена і в цих зимових змаганнях. Це – як особливий статус, як престиж, як доказ того, що клуб готовий грати у футбол безперервно, дарувати емоції своїм уболівальникам. Більше того, є команди, що грають тільки в міні-футбол або футзал і протягом цілого року чекають саме на ці захоплюючі змагання. Висока швидкість, видовищність, необхідність швидко приймати важливі рішення на полі – усе це робить зимовий футбол дуже популярним і бажаним.

Що для вас є футбол? Чому ви стільки зусиль приділяєте існуванню вашої команди?

Напевно, у кожного із нас є хобі або щось таке, що робить нас щасливішими, дає нам можливість, як то кажуть, відвести душу, відпочити, відірватися від буденності. Саме це для мене і є футбол. В нього я граю з дитинства і гратиму, напевно, завжди, поки зможу. Мати команду для мене – неймовірна можливість втілити в реальність власні мрії. Я впевнений, що у кожного фаната футболу є подібні мрії і я дуже радий, що можу це робити. Я й самий граю, тренуюся з командою, тому я не тільки спостерігаю зі сторони, а й знаходжуся всередині процесу. І це дуже допомагає мені в житті: я намагаюся не зупинятися ні в професійному сенсі, ні у футбольному. Сподіваюся, це допоможе не тільки мені, а і всім, хто долучений до ФК «RADENT».

Альберт КОМАРІ, спеціально для БукІнфо (с)
Фото автора


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації