На стадіоні «Карпати» у Путилі відбувся VII Турнір з футболу пам’яті гравця київського «Динамо» і збірної України Андрія Гусіна, на який приїхали його батьки

ПАМ’ЯТІ ЗЕМЛЯКА /

Минулими вихідними на стадіоні «Карпати» ім. Андрія Гусіна в Путилі відбувся VII Турнір з футболу пам’яті відомого гравця Національної збірної України й київського «Динамо» Андрія Гусіна. Протягом двох днів путильчани й гості міста мали можливість спостерігати за цікавими матчами ветеранських, аматорських і юнацьких команд, а також бути присутніми на урочистому відкритті турніру.

В суботу, 8 серпня, в рамках Турніру пам’яті Андрія Гусіна на полі стадіону «Карпати» вже другий рік поспіль змагалися кращі ветеранські команди Буковини, які проводили тут перші чвертьфінальні матчі розіграшу Кубку Чернівецької області з футболу серед ветеранів сезону-2020 у віковій категорії «40+».

Замість запланованих чотирьох поєдинків було зіграно три. Команда з Чернівців «Буковина-Ретро» на гру проти свого суперника – коровійської «Іви» – не з’явилася й тому їй було зараховано технічну поразку. А саме «Іва» в минулому сезоні зробила «золотий дубль» у ветеранському футболі Буковини, перемігши як у чемпіонаті, так і в Кубку.

Найяскравішу гру видали чернівецькі «Спарта-Дрім-Тім» і «Червона рута». В ході матчу «дрімтімівці» вигравали з рахунком 3:0, після чого «Червоній руті» вдалося відновити інтригу в матчі й забити два м’ячі у відповідь. Та перемогти цього дня судилося все ж «Спарті-Дрім-Тім», яка влучила у ворота суперника вчетверте. 4:2.

Результативним виявився й поєдинок «Остриці» й «Черемоша-Вижниці», де у запеклій боротьбі перемогу з рахунком 3:2 здобула команда з Остриці, а в матчі лужанського «Прута» й «Берегомета» – такому собі «дербі» Кіцманського району – мінімально, з рахунком 1:0, переміг «Берекол-Берегомет».

Другий день на VII Турнірі з футболу пам’яті Андрія Гусіна, став днем основної частини турніру. Саме цього дня розігрувалися головні нагороди змагань, а на глядачів очікували поєдинки двох аматорських команд і двох юнацьких.

Аматорів краю представляли горяни – путильський «Сокіл» і «Черемош-Вижниця», а їх суперниками у півфіналах турніру стали юнацькі команди двох чернівецьких футбольних клубів – «Спарта-U-17» і «Буковина-U-17» відповідно.

В першому півфіналі зіграли «Сокіл» і «Спарта». Команда з Путили без особливих проблем здолала «спартанських» юнаків з рахунком 4:0, а в наступній грі юнаки «Буковини» теж нічого не змогли протиставити винницькому «Черемошу» – 0:2.

Після церемонії офіційного відкриття турніру в матчі за третє місце юні буковинці неочікувано крупно програли своїм ровесникам зі «Спарти» з рахунком 0:3 і залишилися без медалей цьогорічного турніру, а от фінал видався гарячим і доволі цікавим.

Протягом гри господарі неодноразово могли відзначитися, проте в кожному моменті путильчанам чогось не вистачало, а от у самому кінці матчу вижницький «Черемош» свій шанс забити гол не втратив. Цей гол став єдиним у фіналі й таким чином вижницька команда вдруге поспіль стає переможцем турніру.

Ну і вже традиційно хотілося б зробити післямову за лаштунками щорічного, а цього року – вже VII-го Турніру з футболу пам’яті Андрія Гусіна. По-перше, відмітимо, що за два ігрових дні на полі путильського стадіону «Карпати» ім. А. Гусіна було зіграно 7 матчів, в яких було задіяно 10 команд. Всього глядачі побачили 22 забитих м’ячі, що в-середньому становить понад 3 м’ячі за матч.

По-друге, хочеться зауважити, що особливою «родзинкою» турніру є постійна зміна більшості учасників змагань у різних вікових категоріях, і в Путилу щороку приїжджають команди, які на цьому полі ще ніколи до цього не грали. Наприклад, цього року чи не вперше під час турніру грали футбольні команди трьох вікових категорій – юнаки, аматори й ветерани!

Невід’ємною частиною турніру став приїзд батьків Андрія Гусіна, які діляться спогадами про сина і завжди дуже вдячні організаторам та учасникам за ті зусилля, які вони докладають до того, щоби цей турнір відбувався щорічно.

VII меморіал Андрія Гусіна відмітився цікавим експериментом від Асоціації футболу Чернівецької області: у півфіналах основної частини турніру зійшлися аматорські та юнацькі U-17 команди, і юнаки мали можливість у «бойових» умовах скласти конкуренцію своїм дорослим колегам, що дуже важливо в плані набуття дорогоцінного досвіду.

Наступного року, звичайно, також планується кілька цікавих заходів і особливих «родзинок» для шанувальників буковинського футболу під час наступного, вже VIII Турніру пам’яті Андрія Гусіна, але поки що не будемо забігати наперед…

Нагадаю, що Турнір пам’яті Андрія Гусіна щорічно, вже 7 років поспіль, організовують Асоціація футболу Чернівецької області на чолі з Василем Орлецьким і Сергієм Задорожняком за підтримки Путильської РДА, Путильської районної ради й Путильської районної федерації футболу.

Альберт КОМАРІ, для БукІнфо (с)

Фото автора


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації