Гасла «Слава Україні!» і «Героям слава!» отримали статус футбольних символів держави

Виконком Української асоціації футболу (УАФ) затвердив офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні" і "Героям слава!". Про це поінформував на своїй сторінці в Facebook президент УАФ Андрій Павелко.

Відповідне рішення члени Виконкому УАФ ухвалили одноголосно.

На засіданні розглядалися наступні питання:

• про затвердження статусу офіційних футбольних символів України для гасел “Слава Україні” та “Героям слава!”;

• про затвердження малого і великого герба національних збірних України (із зображенням карти України у її неподільних кордонах, які визнані ООН, з Кримом і тимчасово окупованими частинами Донецької й Луганської областей).

Обидві ці ініціативи члени Виконкому УАФ підтримали.

“Щойно Виконком УАФ одноголосно — 45 членів “за” — підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер, разом із малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом “Ukraine”, на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб — карта України з Тризубом в центрі. Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел “Слава Україні!” і “Героям слава!”, які вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників в рідній країні, і по всьому світу. На всіх матчах наших збірних!”, – наголосив Павелко.

Він додав, що “унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів”.

Допис Андрія Павелка у Фейсбук

 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації