Буковинські свободівці охрестилися у крижаній воді на Йордана (ФОТО)

у ЗДОРОВОМУ ТІЛІ - ЗДОРОВИЙ ДУХ! / 

“Господи Ісусе Христе, Сину Божий Єдинородний … хай тішиться нині небо і земля і світ весь грає; річки плещуть; озера, безодні і моря Ти освятив Божественним хрещенням…» - після Святої Літургії, спільної молитви на Богоявлення Господнє у духовних храмах чимало вірян поспішили на річки та озера, щоб освятитися в ополонках, набратися сили та енергії на увесь рік.

 

Як інформує прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода", традиційно долучилися до Таїнства купання в ополонці на Хрещення й буковинські свободівці, які, як і минулого, так і нинішнього року, дружною командою зібрались на озері по вулиці Комарова у Чернівцях. Розкинувши на березі намет з надписом «Свобода», активісти привертали увагу численних відвідувачів бадьорим настроєм, оптимізмом та рішучістю.

 

 

Купатись усім партійним активом минулого року запропонував професійний «морж» з більш ніж 20-річним досвідом купання в ополонках Юрій Підкрушний. Тоді на Водохреща одночасно зголосились пірнути у крижану воду шестеро свободівців. Нинішнього року партійці теж зібрались на тому ж місці біля згаданого озера. Пірнали у холодну воду, щоправда, не всі, однак, побратимів-відчайдух дружно підтримали своєю присутністю та заохочуванням.

 

 

Першим у йорданську крижану воду пірнув голова свободівської обласної організації Віталій Мельничук. Минулого року пан Віталій вперше скупався взимку у воді і вирішив для себе робити це постійно на Водохреща.

 

 

- Неймовірні відчуття, після купання ніби заново на світ народився. Вірю, що цілюща священна вода наділяє здоров'ям на цілий рік. Для нас, свободівців, які мають щиру віру в Бога, купання на Водохреща не є модою, традицією чи ритуалом. Ми пам’ятаємо святі посили цього дня, адже саме в той момент, коли Ісус увійшов у води Йордану, він взяв на себе всі гріхи людства. Саме з цієї події почався шлях земного служіння Христа. Бажаю усім людям доброї волі бути здоровими та енергійними! Христос хрещається! – сказав Віталій Мельничук.

 

 

Ініціатор колективного купання – свободівець Юрій Підкрушний відверто зізнається, що цього року трохи запустив цю справу – моржування і сьогодні не такий впевнений, як, наприклад, минулого року, однак у воді, нехай і крижаній, професійний морж почувається, немов риба у воді. Тим паче, що купання на Йордан – то не просто оздоровлення, а християнська мотивація.

 

- Я задоволений. Кожна клітинка дихає, пульсує. Відчуваю себе оновленим. А головне – настрій. Тим, хто вперше вирішив скупатись, раджу заспокоїтися, розслабитися перед зануренням у воду. Підготуватися морально і пам’ятати, що Бог з нами і все буде добре, - каже Юрій Підкрушний.

 

 

«На висоті» почуває себе спортивний, підтягнутий Микола Собко, який тричі охрещується і спокійно раз за разом пірнає у крижану воду, вселяючи віру і впевненість новачкам.

 

- Занурюватися в освячену у цей день воду бажано тричі з головою, осіняючи себе хресним знаменням зі словами «В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа», що я й роблю… Щоб зайти в ополонку, треба вірити в себе, без віри не буде бажаного ефекту, насамперед для душі, - каже пан Микола.

 

 

Разом з побратимами вдруге поспіль скупався в ополонці на Хрещення свободівець Іван Банар, який кілька разів воював на сході України.

 

 

- У цей день немає нічого кращого, ніж разом з усіма людьми зануритись у крижану воду. Вважаю, що після такого купання здоров»я вистачає від Йордана до Йордана, чого й усім бажаю, - каже атовець Іван Банар.

 

 

На згадку про «Йордан-2019» активісти- свободівці сфотографувались на пам’ять, попили гарячого чаю на травах, обмінялись позитивною енергетикою гарного, сонячного хрещенського дня.


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації