Новодністровські депутати поскаржилися Зеленському та пропонують обласній раді висловити недовіру голові Чернівецької ОДА Сергію Осачуку

НАЇЗД НА "ОДНОГО З НАЙКРАЩИХ" /

Через «ігнорування Чернівецькою ОДА основних засад демократичного суспільства ‑ гласності та публічності у прийнятті рішень на завершальному етапі реформи децентралізації» Новодністровська міська рада звернулася до Президента України Володимира Зеленського з проханням надати оцінку діяльності голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука.

Аналогічне звернення з обґрунтуванням підстав новодністровські депутати направили до колег з Чернівецької обласної ради з пропозицією ініціювати та підтримати на наступній сесії рішення про висловлення пану Осачуку недовіри. Ці два звернення були прийняті на 105 позачерговій сесії Новодністровської міської ради 15 червня 2020 року.

«Як свідчать протоколи засідань Міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Чернівецької області (далі: робоча група), ще з кінця 2019 року Чернівецькою ОДА систематично проводились додаткові консультації з представниками органів місцевого самоврядування щодо формування проекту Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.

Представників Новодністровської ОТГ не було включено цю в робочу групу, та на засідання робочої групи жодного разу вони не запрошувались. Тому про загрозу знищення Новодністровської ОТГ ми дізналися з публікацій в ЗМІ. І надто пізно. Поданий Чернівецькою ОДА проект Перспективного плану, що був змінений без публічного обговорення, уже затверджений розпорядженням КМУ 06.05.2020 року №595-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Чернівецької області». У зв’язку з цим Новодністровська ОТГ готує позов до суду», ‑ зазначено у зверненні.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації