Які види “євроблях” не вийде розмитнити за новими правилами: в законі не все врахували

ЄВРОБЛЯХА - ЄВРОМУХА /

Нещодавно Верховна Рада України розглянула законопроект, який передбачає спрощення схеми розмитнення вживаних автомобілів з Європи. Проте, як зазначають користувачі автомобільних порталів та сайт Avtosota, даний законопроект має низку недоліків та недопрацювань, - пише сайт Коментарі.

Відтак розмитнити за новою схемою можна буде тільки легковий транспорт. У законопроекті не враховано розмитнення таких категорій транспортних засобів як мотоцикли, вантажівки, автобуси та мікроавтобуси.

Окрім того, даний законопроект прокоментував і очільник профільного комітету Верховної Ради з питань фінансів — Данило Гетьманцев, Згідно з його словами, недоліки потрібно вилучити, оскільки ввезення списаного у Європі комерційного транспорту є надзвичайно прибутковим джерелом наживи для тіньових організацій.

До того ж уникнення сплати податків за розмитнення транспорту, привезеного з Європи створює прогалину у держбюджеті та компрометує усю податкову систему України.

Нагадаємо, що розглянутий законопроєкт передбачає процедуру доступного розмитнення протягом 180 днів ввезених автомобілів на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року. Нова формула розмитнення не залежить від вартості транспортного засобу. Тепер враховуватимуться вік, об’єм та тип двигуна транспортного засобу.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації