Верховна рада схвалила законопроєкт для розблокування роботи Національного агентства з питань запобігання корупції

З ПОЗИТИВУ /

У вівторок, 15 грудня, Верховна рада схвалила за основу і в цілому законопроєкт №4470 для розблокування роботи Національного агентства з питань запобігання корупції.

«За» проголосували 300 нардепів.

Закон відновлює повноваження НАЗК, у тому числі стосовно суддів та суддів КСУ. Відповідальності за брехню в декларації уже уникнули Геннадій Труханов, Павло Букін, Костянтин Бриль та інші.

Документ вносить зміни до ЗУ «Про запобігання корупції», якими забезпечується повноцінне функціонування НАЗК, відомство наділяють необхідними повноваженнями й правами.

Закон прописує порядок реагування агентства на виявлення порушень відповідного закону, виявлення ознак корупційних і пов'язаних з корупцією правопорушень. Встановлюються особливості такого реагування у разі вчинення даних дій суддями або суддями КСУ.

У законі передбачено відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також вводиться правове регулювання особливостей врегулювання конфлікту інтересів, прописаний порядок контролю, повної перевірки декларацій, моніторингу способу життя суб'єктів декларування; а також порядок здійснення деяких додаткових заходів фінконтролю.

Нагадаємо, через скандальні рішень КСУ президент України Володимир Зеленський звернувся за консультацією до Венеціанської комісії. 9 грудня Венеціанська комісія опублікувала свій висновок.

Раніше Верховна рада повернула відповідальність за брехню в деклараціях, яку скасував КСУ.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації