Виборчі комісії на «мінімалках» та неопечатані малі скриньки, як відбувається другий тур виборів у Чернівцях

НА ЦЮ ХВИЛИНУ /

Облорганізація Комітету виборців організувала спостереження під час другого туру виборів Чернівецького міського голови. Отже, до відомо на цю годину:

Всі виборчі дільниці відкрилися вчасно. Процес голосування розпочали без порушень. На більшості дільниць де побували наші спостерігачі проводиться температурний скринінг, а члени комісій дотримуються правил носіння масок, - інформує пресслужба Чернівецької облорганізації Комітет виборців.

На ВД 730466 (приміщення комерційного технікуму) члени ДВК не опломбували та не вкинули контрольні листи в маленькі скриньки. Після зауважень з боку офіційних спостерігачів від КВУ члени комісії таки спромоглися опломбувати скриньки для голосування за місцем перебування. Переносні (малі) скриньки розміщуються у приміщенні для голосування отворами для виборчих бюлетенів вниз у полі зору членів ДВК та інших осіб, присутніх у приміщенні для голосування під час голосування (ч.4 ст.247 Виборчого Кодексу).

На ВД 730529 (ЗНЗ №22) були замінені два члени ДВК. Нові члени ДВК прибули зранку на засідання, прийняли присягу і приступили до виконання своїх обов’язків.

ВД 730467 (ПТУ№8) голова ДВК повідомила, що вночі були внесені зміни в склад ДВК.

Дільниця 730488 (вул. Підкови, 4) У маленьку скриньку не змогли просунути пломбу, тому вирішили, що вона пошкоджена. Просто перевернули її, в неї контрольний талон не кинули, акт про пошкодження не склали. Офіційні спостерігачі від КВУ повідомили, що виборчу скриньку можна опечатати папіряною пломбою із проставлянням печатки ДВК. Переносні (малі) скриньки розміщуються у приміщенні для голосування отворами для виборчих бюлетенів вниз у полі зору членів ДВК та інших осіб, присутніх у приміщенні для голосування під час голосування (ч.4 ст.247 Виборчі Кодексу).

У виборчих комісій відбулося багато замін. На деякий дільницях процес заміни триває. Більшість комісій працює в мінімальному складі.

Комітет виборців нагадує, що відповідно до Виборчого Кодексу: «Рішення ДВК на підготовчому засіданні приймається відкритим голосуванням більшістю голосів від складу ДВК (ч.12 ст.36 Кодексу), але у разі присутності на ньому менше ніж двох третин членів від складу ДВК, рішення ДВК приймається не менше ніж двома третинами голосів від числа членів ДВК, присутніх на засіданні ДВК» (ч.12 ст.36 Кодексу).

На дільницях проводиться опитування для двох екзитполів (Інститут Маковецького та Info Sapiens)


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації