У другому турі виборів мера у Чернівцях перетнулися два світогляди

НЕ ДОПУСТИМО РЕВАНШУ! /

За посаду мера у другому турі змагатимуться екс-регіонал Віталій Михайлішин і український патріот Роман Клічук.

Клічук активно підтримував Революцію Гідності, він чітко зорієнтований на вступ України до НАТО та ЄС, а Михайлішин не так давно балотувався на виборах до Верховної Ради від пропутінської ОПЗЖ. Ось такий водорозділ постає перед чернівчанами, котрі 29 листопада мають визначитися зі своїм міським головою.

Бо саме тоді, коли у Києві та Чернівцях вирувала Революція Гідності, і люди проливали кров за свободу та незалежність України, тодішній регіонал Михайлішин разом зі своїми однодумцями писав заяви у міліцію на студентів, які пікетували Чернівецьку міську раду.

Більше того, у дні, коли Янукович вже пакував награбоване у гелікоптери на подвір'ї свого палацу у Межигір'ї, а снайпери розстрілювали Майдан, Михайлішин просто на вулиці заявив чернівчанам і місцевим журналістам, що і далі залишається вірним Партії Регіонів і підтримує свого лідера Януковича.

Але навіть після перемоги Революції Гідності цей містечковий політик мав зухвалість намагатися повернутися у депутати. Цьому сприяло те, що тепер уже закамуфльовані регіонали у складі чернівецької партії "Рідне місто" знову пробилися до влади. Спираючись на п'яту російську колону у Чернівцях та гроші олігарха Дмитра Фірташа.

На виборах мера Чернівців у 2015 році Михайлішин намагався прорватися на посаду міського голови. Проте вщент програв Олексію Каспруку. Та все ж йому вдалося зайти у сесійну залу у якості звичайного депутата.

Навіть зараз невідомо, чи чернівчани повністю усвідомили свою провину у тому, що провели тоді у міську раду екс-ригів, спровокувавши шалене протистояння їхньої команди із народно обраним міським головою Олексієм Каспруком. Аж до відсторонення легітимного керівника міста від виконання обов'язків на користь ляльковода Михайлішина - Василя Продана.

Разом зі своїми однопартійцями Михайлішин, який сьогодні ходить чернівецькими вулицями з приклеєною посмішкою і розказує літнім чернівчанам свіжі байки про нове щастя, тоді двічі відсторонював мера Каспрука від роботи. Зірвавши усі його намагання щось зробити для Чернівців. І все для того, щоб виконуючим обов'язки на тривалий час став Василь Продан, якого люди мером не обирали. Ця ситуація триває і досі.

Приказку "Скільки вовка не годуй, а він все одно у ліс дивиться" підтверджує і той факт, що у 2019 році Віталій Михайлішин, котрий лише епізодично з'являється у сесійній залі Чернівецької міськради, вже намагається балотуватися до Верховної. Вгадайте від кого? Правильно - від ОПЗЖ Рабіновича і Медведчука, яка стала правонаступницею Партії Регіонів Януковича. Саме там знову зібралися колишні соратники Михайлішина.

Бажання нинішнього кандидата у чернівецькі мери тоді було таким шаленим, що він навіть виніс з хати 1 мільйон 200 тисяч гривень, які офіційно вніс у фонд підтримки політичної партії ОПЗЖ.

Прикро, але гроші пішли коту під хвіст. Михайлішина виборці "прокатали" і у парламент не пустили.

Проте, черговий удар у штангу не зупиняє його намагання повернутися у владу у будь-якій іпостасі.

А тому вже у 2020 році, на цих місцевих виборах, екс-регіонал і номінант у члени пропутінської платформи у Верховній Раді - ОПЗЖ Віталій Михайлішин знову повертається у Чернівці. Тепер блудний син вже кандидат на посаду чернівецького міського голови. Чому?

А тому, що реальний номінант Василь Продан побоюється відкрито претендувати на крісло мера, уникає свого ж шлейфу негативу, а Михайлішин, як людина, яка зірок з неба не знімала ніколи - надійна кандидатура. Він згоден вічно грати другим номером і полюбляє на перших посадах лише представницькі функції весільного генерала.

Тому краще безамбітний Михайлішин, напевно, вирішив Продан, коли згаряча сам висунувся на мера, а потім швиденько знявся під тиском власних політологів.

Більше того, на цих виборах Михайлішина вже намагаються шифрувати під свого хлопця для всіх. Дійшло до того, що регіонал вже обіцяє патріотам встановити пам'ятник Героям Небесної Сотні. Що ж, Янукович витирає шмарки об камезельку у Ростові.

Але чого не зробиш для того, щоби прорватися у крісло мера. А далі продовжувати бити байдики, бо реально Чернівцями за таких розкладів управлятиме той же Василь Продан - бос Михайлішина з більшим рівнем ККД.

Але для чернівчан це переломний, історичний момент. Бо саме тут, завдяки таким фірташевим голубам миру, як Михайлішин і Продан, вдалося законсервувати перелицьовану Партію Регіонів, яка реально узурпує владу. Навіть у часи, коли на фронті українсько-російської війни гинуть наші солдати.

Зараз місцеві регіонали роблять усе, щоб не пропустити на посаду мера патріота України, демократа, успішного і досвідченого підприємця Романа Клічука. Хоча той висунув конкретну стратегію виводу Чернівців з руїни та безгосподарності попередників.

Знову включено потужні фінансові потоки від віденського олігарха та гроші інших соратників Януковича, які прагнуть притягнути сюди "руський мір". Бруд і брехня не перестають литися з проданових телеканалів.

Крім того, ця команда дориває і міську казну, у якій вже гуляє вітер через викинуті на рекламні точкові та запізнілі ремонти гроші чернівчан. Останнім акордом стало намагання цих хлопців за наші спільні кошти реалізувати прихований підкуп виборців через роздачу комунальних грошей буцімто постраждалим від ковіду чернівчанам.

Саме таку пропозицію озвучив на останній сесії кандидат Михайлішин, і це, схоже, його остання передвиборча рекламна акція, але тепер уже спільним людським коштом. На тобі твоє, щоб мені було добре, фарисейство не має меж.

Як і байдужість, що через такий популізм новий мер, який прийде наводити лад у місті, у перші ж дні опиниться біля розбитого корита.

Тому виборами 29 листопада свідомим чернівчанам ні у якому випадку не можна легковажити. Саме їм вирішувати, кому віддати свої голоси. Чи людині Януковича, підкидному джокеру Продана - Михайлішину, чи учаснику Революції Гідності, прихильнику розвитку і процвітання рідного міста, підприємцю - Клічуку?

Що ж, це лакмусовий тест на чесність і мудрість, на історичну пам'ять та власну гідність усіх чернівчан. Молодих і літніх людей, котрим не байдуже майбутнє їхніх дітей та онуків.

29 листопада саме у Чернівцях, як ніколи, є важливим голос кожного. Бо лише згуртовані мешканці у стані відстояти своє право на життя у щасливому, заможному і комфортному місті. У Чернівцях, які розвиваються, ремонтуються, розбудовуються, викликають гордість та повагу. Думайте.

Олег ЯСИНСЬКИЙ, для БукІнфо (с)

м.Чернівці


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації