Михайлішинова тисяча, або чому це схоже на підкуп виборців відвертою брехнею

ДУМАЙМО! /

Кандидат у мери Віталій Михайлішин, схоже, “втратив берега”. Прекрасно знаючи, що міською казною після керування їхньою командою гуляє вітер, він з відвертою рекламною метою виступив на сесії міськради з ініціативою буцімто видавати неімущим чернівчанам, постраждалим від коронавірусу, по 1 000 гривень.

А тепер вже міськрада, якій залишилося збиратися кілька днів, але котра все ще підконтрольна шефу Михайлішина - Василеві Продану, абсолютно безвідповідально проголосувала за таку ініціативу у переддень виборів. Теж прекрасно розуміючи, що цих грошей у міській казні нема, а процедура їх отримання для громадян абсолютно нездійсненна.

Тобто виходить, що це свідоме введення в оману тисяч чернівчан?

Зрозуміло, що Михайлішин, розповсюджуючи солодку інформаційну наживку, переймався лише тим, як збільшити свій падаючий рейтинг за кілька днів до виборів. Але експлуатуючи неправду у такій чутливій темі, як епідемія коронавірусу, навіть і він мав би задуматися, як потім дивитиметься ошуканим людям в очі.

Бо частина літніх чернівчан все ж повірила збанкрутілій владі і реально сподівається на Михайлішинову тисячу, яку, насправді, навряд чи отримає. З міського бюджету нинішня команда вигребла все до копійки. Про порожню казну заявляє і бухгалтерка міськради, але їй наказують протягнути до виборів, а там хоч трава не рости.

Чим же чернівчани заслужили те, щоб кожен, хто хоче дорватися до посади, вчергове намагався пошити їх у дурні? Напевно, тим, що дуже довірливі до будь-якого обіцяльника, котрий хоче знову і знову загрібати жар їхніми руками.

Тим часом, про те, що подібне рішення міськради має ознаки підкупу виборців за рахунок обіцяного адмінресурсу, заявив і заступник голови обласної організації "Комітет виборців України" Ігор Бабюк.

Але попри це, команда Михайлішина вже розкидає агітки по поштових скриньках пенсіонерів, а у них обіцяє дати умовну тисячу. Розуміючи, що для цих людей навіть реально неіснуюча тисяча - великі гроші у наш скрутний час. І люди надіються, що раптом цього разу чиновник не обмане.

На жаль, це не так. Мета тут одна - притягнути тих, хто повірить у байку про Михайлішинову тисячу, до виборчих урн, щоб люди проголосували за цього кандидата. Але якщо гречку Черновецького можна було реально зварити і з'їсти, то утопічною тисячею кандидата у мери, вибачте, навіть підтертися неможливо.

До речі, днями в ефірі на телеканалі ТВА колишній мер Олексій Каспрук чітко і ясно заявив, що Михайлішин і раніше виступав з десятком нездійсненних ініціатив, і жодної обіцянки не виконав. Жодної.

Старі люди на Буковині мудро казали: "Не вір - не втратиш". Згадайте цю приказку, коли будете йти голосувати, не дайте обіцяльникам вчергове пошити вас у дурні. Нема у міській казні грошей, бо ця влада вигребла з неї все. Крапка.

Тому потрібно обирати собі іншу владу, людей, котрі пристарають гроші до міського бюджету, а не розграбують його.

Олег ЯСИНСЬКИЙ, для БукІнфо (с)

м. Чернівці


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації