Рибак з рибою, Федорук з "Бітлами", Фіщук з онуками, а Тіміш хоче румунського пива: МБ дізнався, куди поділись екс-нардепи та чиновники з Буковини

ЖИТІЄ МОЄ... /

Як змінилося життя колишніх народних обранців та колишніх головних чиновників за цей період?

Кореспондент molbuk.ua зателефонував до них та поцікавився, як живуть зараз.

"Ніхто не морочить голову"

Колишній багаторічний міський голова Чернівців та екснардеп Микола Федорук нині відійшов від політики. У коментарі "МБ" він сказав, що "насолоджується життям".

"З’ясувалося, що є життя на Марсі, – жартує Федорук. – Ніхто не морочить голову, спілкуюся виключно з тими людьми, з якими мені цікаво. Дивлюся пізнавальні телепередачі, а ще допомагаю дружині з бізнесом. Нещодавно мені відремонтували раритетний магнітофон, і я нарешті маю змогу слухати пісні улюблених "бітлів". Політикою практично не цікавлюся. Проте колишньому моєму помічнику досі телефонують чернівчани і запитують, коли у Федорука буде прийом виборців. Він, звісно, відповідає, що хай звертаються до новообраного депутата від Чернівців".

Іван Рибак

Колишній нардеп від партії "БПП" Іван Рибак після своєї поразки на парламентських виборах-2019 перейшов у бізнес. Він вирощує рибу в установках замкнутого водозабезпечення.

"Це екологічно чиста риба, на відміну від тієї, яку привозять до нас звідусіль, – каже пан Рибак. – Це українське виробництво, всі інгредієнти українські, українські працівники".

На запитання, де краще працювати – в бізнесі, у парламенті, у міністерстві екології чи в ОДА – Іван Рибак відповів:

"Коли я входжу у владні коридори, мені, схоже, не таланить. Бо я потрапляю туди в найскладніші часи. До прикладу, коли я був першим заступником голови ОДА, тоді, після трагічних подій на Майдані, на рахунках "будинку з левами" були "нулі"… Ми пережили перші хвилі мобілізації та втрати на Сході. Ми пережили навіть диверсійну роботу росіян, в тому числі на Буковині".

"Прийшовши до парламенту, легше ж не стало, – продовжує Рибак. – Очікування від парламентської команди були настільки високими, що їх виправдати було практично неможливо".

"У них було єдине завдання – дійти до влади"

Олександр Фищук

Колишньому голові ОДА Олександру Фищуку ми зателефонували тоді, коли він забирав своїх онуків із школи та відвозив на гуртки. Експосадовець каже, що після відставки та завершення депутатського скликання в облраді у нього з’явилося значно більше вільного часу.

"Активно живемо, – каже пан Олександр. – Найголовніше – дбати про здоров’я. Звісно, нині немає такої активності, як у часи докарантинні. Маю більше вільного часу, приділяю його рідним, онукам. Також маю можливість аналізувати нинішню ситуацію в державі. Наприклад, бачу, що "турбо-режим" Ради не демонструє результатів, бо рівень життя людей не покращився".

Максим Бурбак

Ексміністр інфраструктури та колишній голова фракції "Народний фронт" у Раді Максим Бурбак каже, що з політики нікуди не дівся.

"Як би комусь не хотілося, такого приводу для радості ми нікому не дамо, – жартує він. – Активно стежу за тим, що зараз коїться на рівні міста й області і загалом у державі, та розумію – треба "включатися". На жаль, деякі представники органів місцевого самоврядування на Буковині точно не знають, що робити. Вони не мають ані тактики, ні стратегії. У них, як бачимо, було єдине завдання – дійти до влади. А що далі робити, вони не знають. Тому доводиться давати їм публічні поради".

"Коронакриза завадила бізнесу"

Побільшало вільного часу і в екснардепа "БПП" Григорія Тіміша.

"Але з роботою і заробітком зараз дуже погано, – каже він "МБ". – Наша родина працює, та похвалитися якимись великими здобутками, на жаль, не можемо. Пандемія внесла корективи у наші плани".

Григорій Тіміш

За словами Тіміша, він із дружиною наразі "реанімують" дві громадські організації, які раніше активно співпрацювали із Румунією.

"Вони займалися написанням міжнародних транскордонних проєктів, – каже екснардеп. – Раніше цим займався, ще до Верховної Ради, і в мене був непоганий результат: мали хороші проекти. Коли став парламентарем, довелося з великим трудом закривати ці організації. Тепер їх намагаємося відновлювати".

Екснардеп зізнався, що перед епідемією він пробував себе у бізнесі, проте коронакриза завадила.

Іван Мунтян

"Намагалися "затягнути" франшизу з Румунії з продажу пива Timisoreana. Це дуже популярна марка, особливо в румуномовних селах Буковини. Хто часто буває в Румунії, той точно знає це пиво, бо воно дуже якісне. Дійшли десь до "фінішної прямої", але торік влітку в цієї компанії почалося скорочення, суттєво зменшилися обсяги виробництва. Тоді ми зупинилися, і досі "стоїмо". Воно би гарно звучало, бо я Тіміш, а пиво – Timisoreana", – розповів колишній нардеп.

А ось ексголова Чернівецької облради Іван Мунтян після складання чиновницьких повноважень займатися політикою не припиняє.

Зважаючи на те, що Україна, як і весь світ, потерпає від коронавірусу, радикально змінювати напрямок своєї діяльності не вдасться, – каже колишній посадовець. – Є багато справ, якими завжди займався, ними й далі займаюся. Сказати, що багато вільного часу з’явилося, не можу. Є багато як партійної роботи, так і в обласній раді".


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації