У Чернівцях батькам школярів видали «інформаційну згоду»: що це таке і чи варто підписувати (ВІДЕО)

І ЯК ЦЕ НАЗВАТИ? /

У Чернівцях батькам школярів пропонують підписати інформаційну згоду щодо того, як здійснюватимуть навчальний процес після виходу міста з "червоної" зони.

Як повідомляє телеканал ТВА, у соцмережах деякі чернівчани обурюються – мовляв, освітяни хочуть зняти з себе всю відповідальність за здоров’я дітей.

Ці заяви, за словами заступниці начальника управління освіти Чернівецької міськради Олени Кузьміної, розробили насамперед для гарантування безпеки у школах після повернення до "очного" навчання. Таким чином батьки підтверджують, що вони інформуватимуть про стан здоров’я своїх дітей чи його ймовірне погіршення, а також, що не приховуватимуть фактів, що дитина стане близькою контактною особою пацієнта з COVID-19.

У Чернівцях батькам школярів видали «інформаційну згоду»: що це таке і чи варто підписувати

"Батьки за рекомендаціями Міністерства освіти мають вимірювати температуру дітям вранці, приводити в заклад здорових дітей. А якщо є якісь симптоми – повідомляти про педагогів, щоб убезпечити всіх школярів, педагогів від заражень коронавірусом", – повідомила Кузьміна.

Щодо безсимптомних хворих, то тут, каже Олена Кузьміна, школи дійсно знімають із себе відповідальність, адже освітні заклади достеменно не можуть знати, хто зі школярів чи вчителів хворіє або ж перехворів на коронавірус без яскраво виражених симптомів.

"Якщо це відбувається, і заклад справді моніторить ситуацію, і батьки ставляться до цього з повною відповідальністю, але раптом стається таке, що захворіє педагог чи учень від того, хто безсимптомно хворів, ми нічого вчинити не можемо. В такому разі заклад не може нести відповідальність за це", – повідомила Кузьміна.

Таким чином, йдеться у сюжеті, така інформаційна згода є додатком до регламенту управління освіти до усіх керівників міських шкіл. Натомість заклади освіти на місцях можуть вносити окремі зміни до своєї роботи. Саме тому такі інформаційні згоди пропонують батькам не всіх чернівецьких шкіл.

Цей документ – лише невелика формальність, вважає юристка Тетяна Шепелько. За її словами, батьки і без цього повинні звертати увагу на стан здоров’я своїх дітей.

"Вчора я сама підписала таку інформаційну згоду, бо моя дитина навчається у шостій школі. Для мене, як для мами і як для юристки, ця інформаційна згода – не більше, ніж сформована згода про те, що я як мама, несу відповідальність за свою дитину, відправляючи її до школи і перевіряючи її стан здоров’я", – сказала юристка.

Шепелько додала, що ця інформаційна згода не знімає жодної відповідальності ні зі шкіл, які дотримуються правил карантину, ні з батьків, які повинні стежити за станом здоров’я дітей, згідно з рекомендаціями уряду.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації