До 14 вересня ні школи, ні садочки Чернівців приймати вихованців не будуть, - міське управліня освіти

ВСІМ ЗРОЗУМІЛО? /


До того часу, поки Чернівці перебуватимуть у «червоній» зоні карантину, у місті не будуть працювати дитячі садочки, а школи працюватимуть у дистанційному режимі, тобто, як мінімум до 14 вересня. Про це під час брифінгу заявили керівники міського управління освіти, передає ІА АСС.

 

Зокрема, за словами міських чиновників, вони дозволили директорам шкіл самим обирати, яким чином розпочинати навчання з першого вересня. І всі директори вирішили обрати саме дистанційну форму навчання у школах, а директори дитсадків вирішили закритися.

 

«Після того, як Чернівці потрапили до «червоної» зони, сесія міськради прийняла рішення, що навчальний процес починається з першого вересня у тому режимі, яким будуть визначати школи. Ми дозволили їм почати працювати і у звичайному режимі, але остаточне рішення залишили за керівництвом закладів освіти. На сьогодні усі школи і садочки, враховуючи ситуацію в місті і рекомендацію МОЗу, прийняли рішення про дистанційне навчання, починаючи з першого вересня», - сказав в.о. Чернівецького міського голови Василь Продан.

 

За словами заступниці керівника управління освіти міськради Олени Кузьміної, таке рішення директори прийняли на педагогічних радах. Також зважили на наказ департаменту освіти і науки від 28 серпня про заборону відвідувати заклади освіти на територіях із «червоної» зони. «У нас був вибір - або ми виконуємо закон, або ми дійсно йдемо назустріч всім - і педагогам, і учням, які хочуть розпочати очний навчальний рік. Але в умовах «червоної» зони ми працюємо до 14 вересня. Тим більше прийшов наказ з обласної адміністрації, яким заборонили відвідувати заклади освіти здобувачами освіти на територіях із «червоної» зони. Тому всі директори прийняли таке рішення», - сказала Олена Кузьміна.

 

Так само до завершення періоду «червоної» зони не працюватимуть і дитячі садочки. Відповідні накази видані директорами садків. За минулий тиждень, коли Чернівці перебували у «червоні» зоні, але садки працювали, на директора одного із закладів склали протокол про порушення щодо карантину людей 


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації