Офіс Президента погодив призначення сина Мунтяна на посаду заступника голови Чернівецької ОДА

МУНТЯН ЗНОВУ У ГРІ! /

Відома чернівецька журналістка Світлана Ісаченко опублікувала сканкопію документа, який підтверджує, що Офіс Президента погодив призначення Артура Мунтяна (сина скандальновідомого Івана Мунтяна, який донедавна був головою Чернівецької обласної ради) на посаду заступника голови Чернівецької ОДА. 

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Отож, голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук щойно отримав від Офісу президента «чорну мітку» у вигляді листа за підписом Єрмака про те, що Офіс погодив призначення Артура Івановича Мунтяна (сина екс-голови облансої ради) на посаду заступника Сергія Дмитровича, - пише журналістка.

У цих розкладах в будинку з левами, які виникають з призначенням Мунтяна-молодшого на вагому за повноваженнями посаду в місцевій виконавчій владі, не так важливі усілякі групи підтримки і з’ясування, хто кому Рабинович. Зрозуміло, що без втручання одіозного Івана Мунтяна це призначення не відбулося б ніколи.

 

 

Можна було б взагалі не звертати увагу на ту обставину, що Зеленський своїм указом заборонив призначати на посади в органах державної влади і місцевого самоврядування осіб, які мають громадянство (підданство) іноземної держави. А також не згадувати про те, які блага, політичні і матеріальні, виміняли собі з цим призначенням Василь Продан і Сергій Осачук, не приплітати до цієї історії їх покровителя Фірташа.

Це все, погодьтеся, ігри в дитячій пісочниці. Основне питання – чи відповідає Артур Мунтян за своїми діловими, інтелектуальними здібностями посаді заступника голови облдержадміністрації? Чи є у нього достатній досвід і достатні знання вирішувати проблемні питання життєдіяльності області, а їх накопичилось безліч?

Адже з цими питаннями він опиниться в стінах ОДА сам на сам. Кадрові призначення останніх років зі звільненням багатьох високо досвідчених спеціалістів з виконавчої влади і призначенням випадкових людей за критеріями кумівства і партійно-кланової приналежності цілковито позбавили структурні підрозділи ОДА можливості забезпечувати Буковині економічний і соціальний розвиток.

Некомпетентність з усіх питань – ось характеристика нинішньої облдержадміністрації. Призначення Артура Мунтяна її ще більше поглибить. Оскільки немає жодних підстав сподіватися на якийсь прогрес з його появою у будинку з левами.

Зате у самого Артура Івановича з’являється дивовижний шанс з кабінету заступника перестрибнути у кабінет голови ОДА, хай навіть і у статусі в.о. Найближчим часом це і станеться.

Що ж, Іван Миколайович розіграв блискучу партію. Віддамо йому належне.

Чи потрібно це Буковині? Однозначно – ні.

Але біда якраз у тому, що сьогодні при кадрових призначеннях в органи влади інтереси області, її громад нікого не цікавлять, - додає журналістка Світлана Ісаченко.

 

 

На сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України урядовці ухвалили низку кадрових рішень, серед яких і погодження призначення Артура Мунтяна на посаду заступника голови Чернівецької ОДА. Про це пише ІА АСС із посиланням на сторінку у Фейсбуці представника уряду у Верховній Раді, народного депутата від партії «Слуга народу» Василя Мокана. «На сьогоднішньому засіданні Кабмін ухвалив низку кадрових рішень. Урядовці проголосували за:Урядовці проголосували за погодження призначення Мунтяна Артура Івановича - заступником голови Чернівецької ОДА», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 лютого ми вже писали про те. що голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук має намір призначити своїм заступником Артура Мунтяна - сина екс-голови обласної ради Івана Мунтяна. Він обійме посаду замість Олексія Бойка, якого обрано головою обласної ради.

Про це БукІнфо повідомляли власні достовірні джерела.

«Осачук дав команду готувати на Київ документи на призначення Артура Мунтяна своїм заступником», - зазначило джерело.

«Між Осачуком і Мунтяном існують тісні домовленості по співпраці ще з часу голосування за Володимира Жаровського, який був кандидатом на голову обласної ради. Але цей план провалився. Тепер Осачуку треба мати міцніші позиції на свою підтримку в обласній раді, яка стала непередбачуваною і може цілком реально, будь-коли, висловити голові ОДА недовіру, а також може прийматиме рішення, які не зовсім влаштовують нинішнє керівництво облдержадмінстрації. Ймовірно, Іван Мунтян обіцяє Осачуку підтримку фракції «Батьківщини» в облраді, натомість представив власні «хотєлки», зокрема призначення свого сина заступником голови ОДА», - коментує ситуацію проінформоване джерело.

 

 

Нагадаємо, на минулих місцевих виборах приватний підприємець Артур Мунтян, балотувався по списку партії ВО «Батьківщина» до Чернівецької міської ради, однак партія не подолала необхідний для проходження 5% бар’єр.

У коментарі кореспондентові БукІнфо керівник прес-служби Чернівецької ОДА Вікторія Гатрич сказала, не може «ні підтвердити, ні спростувати» можливість такого призначення, оскільки «не володіє інформацією».

Що відомо про Артура Мунтяна?

Народився 1 сiчня 1992 року в селі Кам’янка Глибоцького району Чернівецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "Чернівецькі хлібо-булочні вироби", член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в селі Кам’янка Глибоцького району Чернівецької області.
У 2015-2020 роках був депутатом Чернівецької міської ради від політичної партії "Батьківщина". За час каденції відзначився найменшою кількістю виступів у сесійній залі.
Артур Мунтян старший син екс-голови Чернівецької обласної ради, голови обласної організації ВО "Батьківщина", депутата облради Івана Мунтяна.

Фото сайту ЦВК


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації