Зеленський прокоментував, чому до "Великого будівництва" внесли масу напівготових об’єктів

КОГО ДУРИМО? /

Під час робочого візиту до Чернівецької області Володимир Зеленський відвідав школу в Рідківцях Новоселицького району, яку внесли до програми президента "Велике Будівництво". Втім школу почали будувати десять років тому, а роботи вже були наполовину профінансовані.

До програми президента "Велике будівництво" внесли об'єкти на завершальній стадії будівництва, а також довгобуди, які фінансувались за рахунок держфонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів, - пише Суспільне Буковини.

"Неважливо, коли почали будувати [за якої влади], якщо ніхто не міг завершити. А вони мають бути завершені", — відповів Зеленський на запитання кореспондентки Суспільного Буковини про те, чому до програми внесли напівготові об'єкти.

За його словами, він "тисне" на відповідальні органи, а програму назвали "президентською", бо він "нею займається".

За інформацією видання "Бабель", у червні головам облдержадміністрацій надіслали листи з Офісу президента, в яких просять використовувати брендування "Велике будівництво — програма президента". Для цього надали макети плакатів, спецодягу для будівельників та правила брендування техніки. Хто фінансуватиме закупівлю брендованих матеріалів — не повідомили.

Працівники підрядної організації "Родничок-1", яка будує школу в Рідківцях, перед візитом Зеленського були у брендованих жилетах та касках. За словами заступниці директора фірми Світлани Скрикуляк, закупили їх за власні гроші.

Працівники фірми-підрядника, яка будує школу у Рідківцях у брендованих жилетах та касках.

Фото: Суспільне

Велике Будівництво — спільна програма президента та уряду, яка розпочалась цьогоріч у березні. В Україні мають реалізувати 300 інфраструктурних проектів — школи, садочки, стадіони, приймальні відділення медзакладів. На Буковині будують та реконструюють по п'ять шкіл, садочків та спортивних майданчиків. Також мають відремонтувати 50 кілометрів доріг. Водночас роботи на більшості цих об'єктів розпочали у 2017-2018 роках. Наприклад, будівництво школи у Рідківцях та Усть-Путилі, згідно з виплатами держказначейства, були наполовину профінансовані до початку нової програми.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації