Керівництво Чернівецької ОДА отримало контрастний душ від депутатів на колегії облради, але питання недовіри Голові ОДА Осачуку, яке назріває, будуть виносити вже на сесії.

ЩЕ НЕ ВЕЧІР /

Депутати на колегії обласної ради критично висловилися щодо реорганізації КП «Консультаційно-інформаційний центр» з приєднанням його до ще не утвореного обласного комунального підприємства "Господарське управління" та доєднанням до нього комунального підприємства «Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад». Такі незрозумілі ігрища керівництва ОДА з намаганням ліквідації комунальних підприємств, що є на балансі обласної ради, зокрема й КП «Дирекція з ОМСВТГ» є дуже небезпечними, - написав у Фейсбук заступник голови обласної ради, свободівець Віталій Мельничук.

Питання подане керівництвом ОДА без жодних переконливих аргументів на його користь, голослівні закиди, що свої функції «Дирекція з ОМСВТГ» виконує неефективно не відображається послідовно зібраними аргументами та фактами, а такий підхід недопустимий і дуже насторожує…

Більше того, при обговоренні цього питання, як член колегії цілком резонно запитав доповідача Першого заступника Голови Чернівецької ОДА Богдана Ковалюка про реорганізацію, яку ОДА проводило при ліквідації Управління інфраструктури та створення Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг. Процес реорганізації затягнувся на невизначений термін, через що практично заблоковані ремонти місцевих доріг (на кінець червня зроблено лище близько 10% від запланованого на 2020 рік)… А виконавча влада хоче з незрозумілих причин втягнути депутатів обласної ради в реорганізацію важливого комунального підприємства, яке обслуговує майно та споруди, що є на балансі обласної ради та крім того забезпечує роботу органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Ці реорганізаційні ігри можуть додатково заблокувати і так не завжди ефективну роботу владних структур. Більшість членів колегії підтримала слушну думку, що питання однозначно сире, має бути детально вивчене на комісіях і у випадку подальшої відсутності переконливих аргументів, щодо поданого питання, має бути зняте з розгляду.

Що стосується питання низько-відсоткового кредиту (до 12%) від «Укрексімбанку» в кількості близько 150 млн. грн. на капітальний ремонт доріг місцевого значення, то депутати допускають, що це справа напевне добра, але нова та ще не апробована… І якщо за словами доповідача Богдана Ковалюка вже є близько 60 участків доріг (але не озвучено та не показано ні одного) - не відомо про які ділянки доріг йдеться та в яких громадах. Як в цьому так і в інших питаннях прозорість проведення та чітке розуміння справи мають насамперед бути враховані. Адже проведення капітальних ремонтів доріг при непрозорому з’ясуванні необхідності ремонту саме на кулуарно узгоджених участках є недопустимим, продукує корупцію та призводить до неефективного та нецільового використання отриманих під значні відсотки коштів.

Після озвучення наперед поданого порядку денного ініціював включення в порядок денний сесії за ініціативи депутатів фракції ВО «Свобода» питання «Про звернення до керівництва України, щодо потреби оперативного відновлення фінансування медично-санаторних закладів протитуберкульозного напрямку», як таке що потребує державного фінансування. Ні для кого не секрет, що проблема лікування туберкульозу та відновлення після нього для нашого суспільства в зубожілій країні може бути більш ніж актуальною. Тим більше влада на місцях мала би враховувати, що Президент Зеленський особисто в Чернівцях дав доручення Кабміну готувати повернення фінансування подібного роду санаторних закладів. Члени колегії з розумінням поставилися до включення цього питання в порядок денний, як і двох інших звернень, які стосуються відновлення підтримки фінансування державою психо-неврологічних закладів та потреби медичного страхування.

На завершення формування порядку денного запропонував внести в порядок денний сесії обласної ради на 6 серпня ініційоване депутатами фракції ВО «Свобода» в Чернівецькій обласній раді питання винесення недовіри Голові Чернівецької ОДА Сергію Осачуку за означеними в Проекті рішення пунктами створених ним проблем для життєзабезпечення області. Тим більше, щодо цього зазначив, що на 6 серпня буде більше 20 днів з часу його розміщення на сайті облради (зареєстроване в облраді 24 червня, розміщене на сайті з 9 липня).

При обговоренні включення цього питання в порядок денний частина членів колегії зазначали, що це питання, нібито носить яскраво виражений політичний підтекст і нібито вносить негатив в позитивний контекст тих питань, які вже підтримані в порядку денному сесії. Інші члени колегії зазначали, що питання на даний момент ще не має 20 днів від дати розміщення на сайті обласної ради, а під час сесії можна буде його цілком законно вносити в Порядок денний.

Таким чином депутати - члени колегії поки що не підтримали включення проекту рішення про висловлення недовіри Голові Чернівецької ОДА Сергію Осачуку в порядок денний сесії обласної ради. На завершення колегії я зазначив, що на сесії це питання депутати будуть піднімати, як предметну ініціативу, яка цілком базується на об’єктивно проаналізованих прорахунках та проблемах, які через глибокий непрофесіоналізм у своїй роботі допустив Сергій Осачук за майже 8 місяців свого керування виконавчою владою області. Саме внаслідок цього при подальшому продовженні такого керування життєзабезпечення громад області може бути паралізовано.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації