За минулий рік на Буковині на 12% зменшилася кількість загиблих внаслідок ДТП

НЕВИДИМА ВІЙНА /

Протягом 2020 року поліцейські зареєстрували на території Чернівецької області 2358 дорожньо-транспортних пригод, серед яких з потерпілими – 459. Це на 10% менше, ніж упродовж 2019 року. Зменшилася також кількість загиблих осіб внаслідок ДТП – на 12% і травмованих – на 17%.

Про це БукІнфо повідомили у відділі комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Як свідчить статистика, найбільш поширеними порушеннями безпеки дорожнього руху є недотримання швидкісного режиму, проїзд на заборонний сигнал світлофора, відсутність пасків безпеки або мотошоломів, а також керування транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Порушення Правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, склали 7% від загальної кількості зареєстрованих порушень у сфері безпеки дорожнього руху.

«Зниження аварійності на автошляхах, зменшення тяжкості її наслідків і надалі залишається одним із головних завдань поліції, – наголосив генерал поліції третього рангу Анатолій Дмитрієв. – Ми посилюємо патрулювання доріг для виявлення і припинення порушень Правил дорожнього руху. Також необхідно здійснити ретельний моніторинг та аналіз аварійно-небезпечних ділянок і на його основі визначити необхідні профілактичні заходи для зменшення кількості ДТП».


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації