Мистецький аукціон в храмі Серця Ісуса

АРТ-МАЙДАН /

В приміщенні храму Серця Ісуса відбувся благодійний захід в підтримку сім’ї загиблого героя майдану Василя Аксенина, який помер в польській лікарні 12 березня 2014 року. Під назвою «Арт-Майдан» організатори провели мистецький захід та благодійний аукціон, на якому продавали картини чернівецьких художників та різні речі з київського та чернівецького майданів, а також деякі особисті речі з ужитку екс-президента В.Януковича.

Участь в торгах за художні твори брали всі охочі. За картину молодого художника та іконописця П.Півня навіть була справжня аукціонна боротьба, в результаті якої лот був проданий за 1200 гривень і став рекордним цього вечора. Відчути себе справжніми колекціонерами чернівчани могли, торгуючись за полотна від О.Любківського, М.Рибачука, О.Літвінова, А.Житарюка та інших художників.

Серед привезених із Києва речей цікавими були серветка й вушна паличка, які мітингувальники забрали з дачі Януковича в Межигір’ї. Не зважаючи на оригінальність та певну унікальність особистих речей екс-президента, особливої активності в торгах вони не викликали. Також з-під молотка були продані каски з Майдану та лазерний прожектор, яким намагалися засліплювати водіїв водометів під час бойових дій на майдані.

- Цю каску, розмальовану за українським колоритом, було підібрано в Домі Профспілок незадовго до того, як він спалахнув, - пояснює Максим Кияк, який привіз на чернівецький аукціон майданівські речі. – А цим лазером я намагався вишукувати снайперів по дахах будинків та сліпити водіїв водометів. Тому ці речі важко відривати від серця, бо вони пам’ятні. Але заради допомоги сім’ї героя майдану я їх продаю.

На мистецькій частині зачитували свої прозові та віршовані твори О.Бойченко та гостя з Вінниці К.Калитко, а також виступав музичний дует «I have I need».

Особливою гостею вечора була Галина Єреміца, яка перебувала на київському майдані від початку протестів. Вона також долучилася до аукціону й виставила свою «революційну» шапку.

Максим КОЗМЕНКО, БукІнфо (с)
Фото автора

 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації