Катерина Ющенко взяла участь у презентації видань Музею Володимира Івасюка на фестивалі «Книжковий Арсенал»

30 травня Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко взяла участь у презентації видань чернівецького Музею Володимира Івасюка. Захід відбувся у рамках Першого міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». У ньому також взяли участь директор Музею Івасюка Мирослав Лазарук, літературознавець Оксана Івасюк, екс-міністр культури Василь Вовкун, директор видавництва «Букрек» Дарина Туз-Максимець, поет, лауреат Шевченківської премії Леонід Талалай та інші.

«У моєму дитинстві та юності в діаспорі Україна поставала для нас у мові, церкві та піснях Володимира Івасюка, – сказала, звертаючись до присутніх, пані Катерина Ющенко. – Він став частиною нашого життя, забезпечивши духовний зв’язок з Україною. І коли я повернулася в Україну, для мене великим щастям було познайомитися з родиною Володимира, його сестрами Оксаною та Галиною, його рідними. Я дуже рада, що це знайомство переросло в міцну дружбу. А згодом величезною радістю для мене було відвідати музей Івасюка».

Пані Катерина подякувала всім, хто долучився до створення і роботи Музею Івасюка. «Цей музей став для Чернівців духовним осередком, – сказала вона, – і його робота виходить далеко за рамки просто експозиції: він друкує книги, ноти».

Катерина Ющенко розповіла про нотне видання пісень Володимира Івасюка, якому на минулорічному Форумі видавців у Львові була присуджена нагорода Фонду «Україна 3000» – «Україна унікальна». «Шкода, що ця книга не вийшла багато років тому, адже пісні Володимира Івасюка – це символ України», – сказала вона. За понад півроку Фонд розповсюдив багато примірників цієї книги і в Україні, і за кордоном.

Пані Катерина Ющенко подякувала музею Івасюка та видавництву «Букрек» за їхню невтомну працю заради популяризації творчого доробку Володимира Івасюка та його родини.

Музей Володимира Івасюка та видавництво «Букрек» здійснили низку спільних видавничих проектів, присвячених родині Івасюків. Це твори батька Володимира, Михайла Івасюка, спогади про композитора, збірки його віршів і нот. Мирослав Лазарук розповів, що у планах музею – нотне видання інструментальних творів Володимира Івасюка.

На Першому міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» презентується низка видань, що побачили світ за сприяння Фонду «Україна 3000». Пізніше цього ж дня відбудеться презентація української поетичної антології «Пастораль річечки», а завтра, 31 травня, – книги Філіпа, Ніла та Венді Котлерів «Музейний маркетинг і стратегія».

 

БукІнфо (с)

Джерело: Фонд "Україна 3000"


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації