Заява Чернівецької обласної організації НМПУ щодо висловлювань кандидатів на адресу представників чернівецьких ЗМІ

СВОБОДА СЛОВА /

Чернівецька обласна організація Незалежної медіа-профспілки України занепокоєна негативними висловлюваннями окремих кандидатів у депутати та кандидата на посаду міського голови Чернівців на адресу представників чернівецьких ЗМІ.

10 жовтня 2020 року, після того, як один з кандидатів на посаду міського голови Чернівців відмовився від участі у прямому ефірі програми «Виборчий округ» на місцевому телеканалі «Суспільне Буковини» поряд з іншими кандидатами на посаду мера, у відеозаписі на своїй сторінці в соцмережі він заявив, що йому не підходить такий формат дебатів. Кандидат запропонував власні правила дебатів, де, за його словами, модерувати захід має «незаангажований ведучий із хорошою репутацією».

Згодом, із повідомлень місцевих ЗМІ стало відомо, що у своєму листі до «Суспільного» цей кандидат вказав, що має бажання, щоб модератором дебатів була людина, яка веде телепередачі на центральних телеканалах.

Пізніше окремі кандидати у депутати Чернівецької міської ради у публічній площині дозволили собі висловлення неаргументованих та безпідставних оцінок щодо діяльності телеканалу «Суспільне Буковини», професійності працівників цього каналу та інших чернівецьких ЗМІ.

Чернівецька обласна організація НМПУ вважає неетичними такі висловлювання кандидатів, і закликає учасників виборчого процесу утриматись від упереджених закидів у бік засобів масової інформації Чернівців та Чернівецької області.

Як повідомляє Суспільне, 10 жовтня кандидат у мери Роман Клічук відмовився від участі у прямому етері програми "Виборчий округ" на телеканалі "Суспільне Буковина". У відеозверненні він заявив, що йому не підходить такий формат програми. Кандидат запропонував провести дебати, які, за його словами, має модерувати "незаангажований ведучий із хорошою репутацією" з центральних каналів. Про це він повідомив в листі Суспільному, а також на своїй сторінці у Facebook.

Чернівецька обласна організація медіапрофспілки вважає такі висловлювання неетичними та закликає кандидатів від упереджених закидів у бік засобів масової інформації області.

Водночас продюсер чернівецької філії Суспільного Максим Волошин написав, що програма "Виборчий округ" не є дебатами, про що завчасно повідомили штаб кандидата.

Раніше від участі в програмі відмовився кандидат у мери від "Слуги народу" Віталій Другановський. Аргументував це тим, що не хоче брати участь в одному етері з кандидатом Володимиром Дідухом-Кобзарем, з яким судиться. Нагадаємо, на парламентських виборах Дідух-Кобзар використовував назву та символіку "Слуги народу", не будучи представником партії. Інший кандидат — Василь Дутчак — не з'явився на етер, попередньо погодившись брати участь.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації