Майже 50 тисяч за книгу про Чернівці. Оголосили умови участі в Літературній премії імені Кожелянка

У Чернівцях оголосили умови участі в Літературній премії імені Василя Кожелянка. Обиратимуть книгу, яка найкраще осмислює Чернівці. Також на премію зможуть номінувати художні тексти у жанрі альтернативної історії або ретропрози.

Про це Суспільному сказала кураторка проєкту Світлана Вардеванян.

Премію започаткували для того, аби “ім’я Василя Кожелянка стало одним із центральних культурних брендів Чернівців”, — повідомляють організатори премії.

Першу премію вручать у двох номінаціях:

Номінація "Срібний павук". Найкраща книга, яка осмислює Чернівці. Участь братимуть книжки будь-якого роду та жанру, окрім наукових, видані впродовж 2020–2021 років.

Номінація "Homo Ludens". Тексти малої прози, створені у жанрі альтернативної історії або ретропрози.

Переможець у першій номінації отримає брендований срібний перстень та 49 тисяч гривень.

Друга номінація передбачає трьох переможців, які отримають 30, 20 та 15 тисяч гривень відповідно.

Заявки на отримання премії почнуть приймати з 1 вересня цього року, податися можна до 31 грудня. Переможців премії оголосять у травні 2022 року на відкритті фестивалю імені Василя Кожелянка “Кожелянд”.

Премія імені Кожелянка – одна із проєктних ініціатив, що пройшла відбір на рівні Чернівців у конкурсі на звання «Книжкової столиці України – 2022». Конкурс оголосив Український культурний фонд. Василь Кожелянко – український письменник та журналіст. Народився у селі Кам’яна Чернівецької області. Автор романів, п’єс та поетичних збірок. Найвідоміші серед них – “Дефіляда в Москві”, “Срібний павук”, “Ефіопська Січ”, “Діти застою”. У 2022 році відзначатимуть 65 років з дня народження письменника.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації