Акварельна імпреза від буковинця Андрія Ковалика

1 з 29

АРТ / 

В рамках мистецького проекту «Акварельна подорож на велосипеді» відкрилась виставка  відомого буковинського художника-мандрівника Андрія Ковалика в Центрі культури «Вернісаж». Андрія прийшли привітати з першою виставкою батьки, рідні, односельчани  та художники. 

Андрій Ковалик родом з Буковини містечко Заставна. Почав малювати в дитинстві. Провчившись п'ять років в іконописній школі при МДА, і три роки після випуску на вільних хлібах, відчув, що йому чогось не вистачає. У нього вже була цікава робота, замовлення, однак йому не вистачало волі. І Андрій, вирішив на якийсь час залишити іконопис, щоб добрати відсутніх ресурсів. І відразу звернувся до акварелі. Молодий художник почав вчиться у кращих акварелістів, до яких зміг потрапити. Серед них Сергій Курбатов, Євген Гореан, Ігор Сава, Євген Кіснічан. Кожен день Андрій працював, писав етюди з натури. 

 

 

З 2009 по 2018 роки художник займався іконописом, але в якусь мить вирішив втілити в життя свою дитячу мрію про подорожі і малювання. Майже за три роки творчих мандрівок на велосипеді по Європі малючи свої картини з натури він відвідав з довготривалими пленерами Грузію, Індію, Італію, Туреччину, торік присвятив мальовничій Україні. 

 

 

Найбільше митцю подобається малювати з натури, розкриваючи в своїх роботах почуття пережитих емоцій від побаченого. Всі роботи написані ним з натури.

 

 

На виставці глядачі зможуть здійснити віртуальну подорож італійськими Альпами, насолодитися пейзажами озера Гарда, відвідати Венецію, Болонью, Равенну, Падую, побувати в Местії-столиці Сванетії в Грузії, Ушгулі (найвисокогірнішому поселенні європейської частини світу), завітати в індійську «Венецію» місто Удайпур, відвідати так звані кольорові міста Індії «синє» Джодхпур і «розове» Джайпур. 

 

 

Останні роботи автора відкриють красу і велич Стамбула, романтику південного міста Фетхіє в Туреччині. Також відвідувачі виставки матимуть можливість помандрувати рідними Карпатами, піднятись на Говерлу, побувати в «столиці» Карпат – Верховині, живописних селищах Дземброня і Магурка, відчути красу буковинських Карпат, селищ Дихтинець та Шепіт, прогулятись вуличками рідного міста Чернівці, живописного Львову та Києва, побачити хотинську та Камʼянець-Подільську фортеці, відвідати Почаївську Лавру.

Степан КАРАЧКО, краєзнавець 
фото автора


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації