На території дендропарку «Киселівський «Гайдейка» за два роки незаконно вирубали дерев майже на пів мільйона гривень (ФОТО)

1 з 2

ЛІС РУБАЮТЬ… /

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу в березні 2021 року здійснено позапланову перевірку по фактах незаконної вирубки дерев на території дендропарку місцевого значення «Киселівський «Гайдейка», що в межах Веренчанської територіальної громади Чернівецької області. Даний об’єкт ПЗФ надано під охорону Киселівській сільській раді згідно охоронного зобов’язання від № ДПМ – 26/2 від 20.10.2008. Охорона дендропарку на час проведення перевірки не здійснювалася.

Як повідомляє Державна екологічна інспекція Карпатського округу, видано припис щодо усунення виявлених порушень в частині дотримання вимог Закону України «Про природно – заповідний фонд України».

 

Під час проведеної перевірки виявлено факти незаконної порубки дерев різних порід 

 

Крім того, в ході проведеної перевірки виявлено факти незаконної порубки дерев різних порід. У відповідності до постанови КМУ від 24 липня 2013 року № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» підраховано шкоду завдану державі та довкіллю на загальну суму 221 675 грн.

З метою подальшого реагування та встановлення винних осіб матеріали перевірки направлено до Відділення поліції №2 (м.Кіцмань) ГУНП в Чернівецькій області.

Незаконні рубки дерев на території цього дендропарку Інспекцією виявлялися і в минулому 2020 році. Сума шкоди за незаконну рубку дерев тоді становила 230 482 грн. По даних матеріалах відкрито кримінальне провадження.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації