5000 доларів США неправомірної вигоди за сприяння у виділенні в оренду земельної ділянки - буковинця засуджено до 3 років позбавлення волі

За даними слідства, у квітні 2015 року обвинувачений вимагав та одержав від фізичної особи для себе та голови Шиловецької сільської ради неправомірну вигоду в сумі 5000 доларів США за вплив на депутатів сільради, аби ті надали згоду на передачу в довгострокову оренду земельну ділянку та став.

Кримінальне провадження відносно сільського голови було закрито у 2019 році у зв’язку з його смертю, а іншого фігуранта – вироком Шевченківського районного суду м. Чернівці засуджено до трьох років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, крім житла.

Чернівецька обласна прокуратура підтримала обвинувачення відносно мешканця Дністровського району за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації