«Звідки у тебе гроші на покупку автомобіля?»: Кабмін готує новий законопроект

Кабінет міністрів готується внести до Верховної Ради законопроект про непрямі методи податкового контролю, які дозволять податкової відстежувати придбання громадянами цінних активів і з'ясувати походження коштів для таких придбань.
Законопроект про непрямі методи податкового контролю анонсував глава комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Авто UA.

За його словами, якщо людина не зможе пояснити походження коштів або показати декларацію про податкову амністію - він повинен буде заплатити податок з незадекларованих коштів.

«Я хочу, щоб всі почули, що Кабінет Міністрів готує внесення в парламент законопроекту про так званих непрямих методів податкового контролю. Це про те, коли податкова зможе запитати, а звідки у тебе ці гроші на придбання автомобіля, а звідки у тебе ці гроші на придбання квартири. І якщо людина не зможе відповісти або показати декларацію про [податкову] амністію - він буде змушений доплатити податок за витрати, які не може пояснити », - розповів Гетманцев.

Текст законопроекту поки не опублікований. Як уточнив глава податкового комітету Ради, податок буде стягуватися тільки з тієї частини суми витрат, походження якої громадянин не зможе пояснити податкової.

«Ніхто не збирається вводити жоден новий податок на жодні покупки. Мова йде лише про ініціативу Кабміну, яка передбачає реалізацію непрямого контролю за доходами та витратами. Доплачувати потрібно буде лише за витрати, за якими платник не зможе підтвердити походження. Якщо у вас немає тіньових доходів або ви скористалися амністією, то вам не доведеться в майбутньому доплачувати », - додав народний депутат.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації