Запам’ятайте ці бренди. Список міжнародних компаній, які продовжують працювати у путінській Росії

Другий тиждень Росія веде війну проти України. Сотні міжнародних компаній відмовилися працювати у країні-агресорі. Але не всі. Хто лишився? (оновлюється)

Четвертий тиждень триває війна Росії проти України. Агресор обстрілює не лише військові об'єкти, а й житлові будинки, лікарні, школи та системи забезпечення міста. Деякі українські міста цілеспрямовано знищуються. Сотні міжнародних компаній відмовилися від роботи у Росії. Наприклад, найбільші авіавиробники — Boeing і Airbus не будуть продавати та обслуговувати літаки російських авіакомпаній.

Та й літати їм особливо нікуди — свій повітряний простір для них закрили країни ЄС, США та багато інших. Нові колекції одягу не купити в H&M, Mango, Marks&Spencer або Burberry — магазини теж припиняють свою роботу в країні-агресорі. Відходять платіжні системи, від роботи в Росії відмовився виробник програмного забезпечення SAP, послугами якого користувалися багато великих російських компаній.

На такий крок пішли не всі. НВ Бізнес складає список компаній, які не відмовляються від роботи в Росії.

Переконувати компанію Nestle закрити свій бізнес у Росії через агресію проти України вирішив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Але в нього нічого не вийшло. «Поговорив із CEO Марком Шнайдером про неетичність роботи компанії в Росії. Нажаль, не знайшов розуміння», — написав Шмигаль у twitter. У Росії у компанії 7 фабрик з виробництва продуктів харчування, солодощів та кормів для тварин.

Японській тютюновій компанії JTI (Winston, Mevius, Camel, Sobranie, Glamour та LD) належить чотири заводи, з яких два — Петро в Санкт-Петербурзі та Донський тютюн у Ростові-на-Дону випускають готову продукцію. Ще дві фабрики займаються обробкою тютюнової сировини — Дж. Т. І. Єлець у Липецькій області та Крес Нева у Ленінградській області

Американська компанія Kellogg’s, яка виготовляє чіпси під ТМ Pringles

Американська мережа ресторанів швидкого харчування Burger King, яка керує 704 закладами у Росії. Власник франшизи — канадська компанія Restaurant Brands International наполягає на закритті бізнесу, але партнер — бізнесмен Олександр Колобов відмовляється виконувати це рішення.

Іспанський виробник цукерки на паличці Chupa Chups

Американська корпорація Kimberly-Clark, яка займається випуском продукції для охорони здоров’я, особистої, професійної та промислової гігієни.

Французька марка декоративної косметики Vivienne Sabo

Італійський виробник білизни та пляжного одягу Calzedonia, яка має фірмову мережу в Росії.

Італійська мережа одягу Max Mara, яка налічує 13 торгових точок по всій Росії.

Південнокорейська компанія LG, яка володіє заводом у сел. Дорохово Рузького району Московської області

Представництво Miele у Росії

Найбільший у світі хімічний концерн — німецька компанія D-Basf

Японська компанія Yamaha

Японська корпорація Toshiba

Французька мережа продовольчих гіпермаркетів Ашан, якій належить 241 магазин у Росії

Британська мережа Tesco управляє 10 продовольчими та непродовольчими магазинами в Росії

Французька мережа супермаркетів з продажу будматеріалів Leroy Merlin, яка управляє 112 магазинами в Росії

Французько-турецькій мережі LC Waikiki належить 20 магазинів у Росії

Австрійський Raiffeisen Bank International ( RBI), чистий прибуток якого в Росії за 12 місяців 2021 року зріс на 7,6% р/р. і досягла 41 млрд руб ( за довоєнним курсом — $560 млн)

Угорська банківська група OTP, яка за 9 місяців 2021 року отримала 6 млрд руб чистого прибутку ( за довоєнним курсом — $82 млн)

Французька група Credit Agricole

Французька фінансова компанія BNP Paribas

(Список станом на 17 березня 2022 року)


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації