Верховна Рада легалізувала криптовалюту: що це означає?

Верховна Рада 8 вересня прийняла законопроєкт про віртуальні активи. За нього проголосували 276 нардепів.

Ініціатива регулюватиме створення, випуск та обігу віртуальних активів. Крім того, передбачає законодавче регулювання приниципів ринку віртуальних активів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив на своїй сторінці у Фейсбук , що загальна капіталізація криптоіндустрії перевищила 2 трильйони доларів. Це потужний оборот, оскільки цей сектор економіки існує менше, ніж 10 років.

У нас є потенціал зайняти провідні позиції на світовому крипторинку. Україна – одна з лідерів з використання криптовалюта в світі, за даними Chainanalysis, – наголосив Федоров.

За словами чиновника, закон створює юрисдикцію, де у криптокомпаній будуть прозорі умови стосунків з державою, зручна робота з регулятором та вигідне оподаткування.

В Україні щодня оборот віртуальних активів становить 1 мільярд гривень. Однак це відбувається "в тіні". Відтак міжнародні біржі не можуть зайти на наш ринок. Федоров наголосив, що з жодної операції з віртуальними активами не платять податки. Саме тому й потрібен закон: аби регулювати ці питання.

Міністр зауважив, що створять вигідні умови, які дозволять компаніям реєструватись в Україні, а не за кордоном. Натомість бюджет наповнюватиметься податками, а підприємці відчуватимуть себе захищеними.

Всього кілька країн у світі легалізували криптовалюти. Зокрема, Німеччина, Люксембург, Сінгапур. Україна буде однією з них.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації