У Чернівецькій області різкий дефіцит пального: чому так трапилось і чому не все так просто. Осачук просить не їздити приватним транспортом без потреби

У Чернівцях водії стоять у чергах за паливом понад пів години, а заправити машину можна лише на декількох АЗС. Така ситуація і в інших регіонах.

Експерти кажуть, що дефіцит частково штучний і постачальники хочуть заробити більше, аніж до війни.

Суспільне розповідає, чому виник дефіцит палива, які ціни на бензин в області, а також, коли очікувати на нормальне постачання.

Буковинців закликали поставитися з розумінням до ситуації з нестачею пального в Україні та в тому числі в Чернівецькій області. Проблему обіцяють невдовзі вирішити.

Про це у своєму відеозверненні сказав начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук.

Він попросив буковинців не панікувати і не їздити транспортом без нагальної потреби.

"Ми всі знаємо, що на Україні через російську агресію виникла тимчасова криза з забезпеченням пальним. У тому числі вона фіксується і на території Чернівецької області. Обов’язково ця проблема буде вирішена. Прошу вас не панікувати і без відсутності дійсно нагальної потреби не використовувати зайвий раз транспортні засоби. Прошу вас дотриматися у приватному користуванні режиму економії або раціонального використання цього пального.

Уряд активно працює разом із нафтотрейдерами для того, щоби в найближчі терміни, впродовж найближчого тижня – 10 днів – цю проблему вирішити", - сказав очільник області.

Сергій Осачук також зауважив, що, на жаль, війна має і такі негативні наслідки.

"Разом із тим ви всі стежите за тенденціями і на світовому ринку і бачите, що кризові явища, які спричинені російською агресією, війною проти нашої держави, мають і такі негативні наслідки. Тому робимо все можливе, щоби не дати Путіну перемогти не тільки Україну, а не тільки весь світ", - сказав посадовець.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації