Торік у Чернівецькій області працевлаштовані 86 іноземців: більшість з Румунії та Туреччини

У 2021 році до обласної служби зайнятості роботодавці подали документи для працевлаштування 86 іноземців. Дозволи отримали 55 іноземних громадян, для 31– продовжено дію минулорічних.

Як повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості, більшість іноземних громадян прибули з Румунії – 28 осіб, Туреччини – 23 осіб, Італії – 6 осіб. Також з Індії, Молдови, Туркменістану, Данії, Ізраїлю, Білорусії та Великобританії.

У Чернівецькій області іноземці працюють на підприємствах оптової торгівлі, лісопильному та стругальному виробництві, здійснюють торгівлю автомобілями, обслуговують наземний транспорт, займаються спеціалізованою діяльністю з дизайну, будівництвом житлових та нежитлових приміщень, виробляють паркет та електроенергію, надають послуги у закладах харчування.

– Більшість звернень роботодавців було для працевлаштування іноземців на керівні посади, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Серед працевлаштованих іноземців – 21 директор, 17 менеджерів, 12 генеральних директорів, 9 заступників директорів. Також є механіки, кухарі, програмісти, завідувачі виробництва, інженери з лісопильних ресурсів, оператори устаткування з переробки деревини, адміністратори та помічники керівника.

Впродовж останніх трьох років Чернівецька обласна служба зайнятості видала дозволи на працевлаштування 246 іноземців.

Довідково. Згідно з чинним законодавством для працевлаштування іноземця роботодавець має отримати відповідний дозвіл, який видає служба зайнятості. У січні 2022 року збільшився розмір плати за видачу та продовження дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Для іноземців, які є засновниками підприємств, установ та організацій, дозвіл видається на 3 роки, для найманих працівників – на 1 рік.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації