Страховий захист власного житла — сучасне рішення

Страхування свого житла багатьом здається непотрібною тратою. Гроші віддаємо зараз, а страховий випадок може й не наступити. Але чи впевнені ми у своїх сусідах, як у собі? У багатоквартирних будинках може трапитися будь-що: вибух газу, затоплення водою, коротке замикання. Крім того, у зв’язку з пандемією багато людей почали працювати в дистанційному режимі, залишаючись при цьому вдома.

Наші інженерні системи забезпечення електрострумом та водою отримали додаткове навантаження, відповідно, зросли ризики. На жаль, люди часто порушують правила експлуатації сантехніки, електричних та газових приладів. Усе це призводить до аварій. Саме тому зараз, як ніколи, актуальним є захист нашої нерухомості. А найнадійніший спосіб — це страхування.

Чому страхування нерухомості вигідне

Фото ілюстративне

Поміркуймо над цим питанням разом:

  1. По-перше, система страхування дозволяє компенсувати наслідки аварії. Непоодинокими є випадки, коли житлу завдається значний збиток. І тоді його господарям доводиться за власний рахунок робити ремонт. Якщо ж нерухомість була застрахована, усі витрати на себе візьме страхова компанія.
  2. По-друге, придбання поліса надає людині можливість відчути психологічний спокій. Це особливо важливо, коли житло здають в оренду або за тривалої відсутності хазяїв.
  3. По-третє, поліс може коштувати не дуже дорого. Ціна залежатиме від кількості страхових випадків, які входять у договір, а також терміну страхування. Якщо в угоду включити тільки найімовірніші страхові ризики, його вартість буде оптимальною.

У великих страхових компаніях, наприклад СК VUSO, поліс можна придбати зі щомісячними виплатами. Є можливість оформити страхування житла через сайт.

Від чого та як можна застрахувати майно

Застрахувати своє нерухоме майно можна як від традиційних ризиків — затоплення, пожежі, протиправних дій третіх осіб, стихійного лиха або надзвичайної ситуації, так і від нестандартних випадків — зсуву ґрунту, виверження вулкану, землетрусу. Можна також захистити й рухоме майно, що знаходиться всередині приміщення, наприклад, побутову електроніку, антикварні речі, меблі.

Застрахувати своє майно можливо в онлайн-режимі. Для цього слід відвідати сайт обраної страхової та внести потрібну інформацію в спеціальні графи. Спеціалісти СК опрацюють отримані дані, підготують договір страхування.

Як діяти в критичній ситуації, щоб не відмовили в компенсації

Якщо настав страховий випадок, у разі необхідності варто негайно повідомити відповідні служби (аварійні, пожежників, комунальників) та свою страхову компанію. Зазвичай термін, у який слід повідомити останню, вказаний у договорі. Дуже важливо дотримуватися його, інакше СК буде мати повне право відмовити в компенсації. Також можуть не нарахувати виплати, якщо випадок не є страховим або вартість нерухомості завищена.

Для отримання компенсації треба мати чинний страховий поліс, документи, що підтверджують настання критичної ситуації (акт комунальної служби), фото, відео. Кожна компанія в договорі зазначає перелік документів, які будуть необхідні для отримання компенсації.

Як обрати страхову компанію

Якщо є бажання застрахувати своє житло, не слід поспішати. Зараз на страховому ринку України працює велика кількість страхових компаній. На превеликий жаль, не всі серед них є порядними. Тому до вибору треба підходити дуже ретельно, інакше страхування втратить сенс.

Серед надійних компаній виділяється СК VUSO, що вже понад 20 років надає послуги своїм клієнтам. Компанія має більше ніж 30 філій по всій території України, у них працює понад 400 співробітників. За період свого існування VUSO досягла великих успіхів. Її активи у 4 рази перевищують страхові резерви, що дозволяє швидко реагувати на звернення за компенсацією. Такі кроки назустріч своїм клієнтам не залишаються непоміченими: понад 90% задоволені рівнем обслуговування. Все це дозволяє компанії вже тривалий час залишатися одним із лідерів страхового ринку України.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації