Рейтинг Forbes. Ахметов втратив майже половину статків, Перошенко вже не мільярдер, Маск змістив Безоса з першого місця

У глобальний рейтинг Forbes потрапило сім мільярдерів з України. Незважаючи на втрату майже половини статків, Рінат Ахметов зміг зберегти за собою перше місце серед українських мільярдерів.

За рік сукупний статки українських мільярдерів скоротився з $18,9 млрд у 2021 році до $11,9 млрд. Про це йдеться в новому рейтингу журналу Forbes, пише НВ-Бізнес.

Цього року в рейтингу знову опинилося сім громадян України, з них у першій тисячі світових багатіїв виявився лише Рінат Ахметов ( 687-е місце) зі статками у $4,2 млрд. Порівняно з торішнім рейтингом його статки скоротилися на $3,4 млрд.

На другому місці серед найбагатших українців опинився Віктор Пінчук зі статками $1,9 млрд. Порівняно з торішнім рейтингом воно скоротилося на $600 млн.

Костянтин Жеваго втратив $1 млрд порівняно з минулим роком. Forbes оцінив його капітал у $1,3 млрд у 2022 році.

У Ігоря Коломойського залишився $1 млрд ( втратив $700 млн), у Геннадія Боголюбова $1,1 млрд ( втратив $600 млн), у Вадима Новинського — $1,3 млрд ( втратив $100 млн).

За даними видання, Олександр і Галина Гереги, а також Петро Порошенко після початку війни втратили статус мільярдерів.

Водночас до списку українських мільярдерів вперше потрапив співзасновник британського фінтех-стартапу Revolut Влад Яценко зі статками $1,1 млрд.

*****

Ілон Маск. Фото: AFP

Перше місце в глобальному рейтингу вперше зайняв Ілон Маск зі статками $219 млрд. Він потіснив з цієї позиції багаторічного лідера Джеффа Безоса. У свою чергу засновник Amazon опустився на друге місце зі статком у $171 млрд.

Замкнув першу трійку найбагатший власник модного конгломерату LVMH Бернар Арно, статки якого журнал оцінив у $158 млрд.

Також у п’ятірці опинилися засновник Microsoft Білл Гейтс та інвестор Уоррен Баффет зі статками в $129 млрд і $118 млрд відповідно.

*****

Раніше повідомлялося, що компанія українського олігарха Ріната Ахметова СКМ висуне позов до Російської Федерації з вимогою відшкодувати всі збитки, завдані російською військовою агресією.

17 березня заступник мера Маріуполя Сергій Орлов заявляв, що меткомбінат Азовсталь у Маріуполі розбомблений російськими агресорами з повітря.

Гендиректор Азовсталі Енвер Цкітішвілі заявляв, що роботу меткомбінату ще можна відновити.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації