Німеччина повністю "відрізає" російські постачання нафти та вугілля: Берлін виступив із заявою

Німеччина повністю припинить закуповувати російське вугілля 1 серпня та російську нафту 31 грудня, заявив заступник міністра фінансів ФРН Йорг Кукіс.

Німеччина припинить закупівлю російського вугілля 1 серпня, а російської нафти 31 грудня, оскільки Берлін сподівається усунути свою енергетичну залежність від РФ після рішення Москви вторгнутися до України, зазначає Reuters.

Раніше РФ постачала до ФРН 40 відсотків вугілля та 40 відсотків нафти, заявив заступник міністра фінансів Йорг Кукіс 13 липня на Сіднейському енергетичному форумі, організованому урядом Австралії та Міжнародним енергетичним агентством.

"Кожен, хто знає історію нафтопроводу "Дружба", який уже був знаряддям радянської імперії над Східною Європою, позбавиться цієї залежності - справа не тривіальна, а те, чого ми досягнемо за кілька місяців", - сказав Кукієс. Він додав, що головне завдання на майбутнє полягатиме в тому, щоб заповнити величезний пролом у постачанні газу, яке залишиться після того, як Німеччина та весь Європейський союз відвикнуть від поставок з Росії, які зараз становлять 158 мільярдів кубометрів (млрд кубометрів) на рік. ФРН швидко розвиває термінали прийому зрідженого природного газу (ЗПГ), щоб скоротити розрив у поставках.

Кукіс сказав, що Сполучені Штати та Катар разом можуть поставити близько 30 мільярдів кубометрів газу у формі ЗПГ до Європи, але великий розрив все одно залишиться. "Ми не можемо просто побажати позбутися цієї проблеми", - сказав Кукіс.

Тим часом Сполучені Штати та їх союзники по "великій сімці" розробляють нові заходи, щоб позбавити Росію можливості фінансувати її війну в Україні, і водночас прагнуть знизити ціни на нафту та бензин із різкого зростання до рівнів, які можуть вдарити по світовій економіці, встановивши верхню межу цін на російську нафту. Міністр фінансів США Джанет Йеллен здійснює поїздку країнами Індо-Тихоокеанського регіону, щоб лобіювати цю пропозицію.

12 липня в Токіо Єллен та міністр фінансів Японії Судзукі Шуничі заявили, що дві країни домовилися вивчити "можливість обмеження цін там, де це доречно". Пропозиція G7 спрямована на те, щоб прив'язати фінансові послуги, страхування та доставку нафтових вантажів до стелі цін, - пише Діалог.UA


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації