"Епіцентр" подружжя Герег купив хлібокомбінат у Дунаївцях за 227 млн грн.

Компанія Епіцентр К стала переможцем аукціону з приватизації держпідприємства Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів у Хмельницькій області. Епіцентр запропонував 227,09 млн грн, що на 21% перевищувало стартову ціну, повідомили у Фонді держмайна. Епіцентр К був єдиним претендентом на покупку активу, - пише НВ Бізнес.

За словами голови ФДМ Дмитра Сенниченка, зростання кінцевої вартості підприємства було обумовлено особливостями процедури проведення приватизаційних аукціонів.

«Учасники мотивовані підвищувати ціну ще на етапі цінових пропозицій, коли не знають кількість інших зареєстрованих учасників. Більш висока стартова пропозиція дає їм конкурентну перевагу в ході торгів», — написав він у Facebook.

Сенниченко додав, що у Дунаєвецького КХП — 11 млн грн боргів, зобов’язання за якими візьме на себе новий власник.

«На жаль, значну частину державних аграрних підприємств важко назвати успішними. Типова ситуація — борги і судові справи. На підприємствах формувалася „штучна“ заборгованість», — заявив глава ФДМ.

За його даними, у 2021 році Фонд має намір приватизувати сім хлібокомбінатів.

Компанія Епіцентр К з 2016 року розвиває аграрний напрямок бізнесу. Її земельний банк перевищує 160 тис. га у Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Черкаській та Київській областях. До складу групи також входять 20 тваринницьких ферм і 14 елеваторних комплексів.

Учасниками ТОВ Епіцентр К є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації