Deutsche Bahn допомагатиме Укрзалізниці покращувати пасажирські перевезення

КОЛИ САМІ НЕ МОЖЕМО…

Вперше УЗ підписала меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn ще на початку 2020 року — до пандемії, під час форуму в Давосі. І ось тільки тепер його втілили в реальну угоду: Укрзалізниця і Deutsche Bahn Engineering & Consulting уклали договір про консалтинг у сфері пасажирських перевезень. На першому етапі німці допоможуть відокремити пасажирські перевезення від вантажних, налагодять їх планування, закупівлі рухомого складу, тощо. А на другому — у 2022 році - УЗ залучить команду менеджерів Deutsche Bahn для безпосереднього управління пасажирськими перевезеннями, пише НВ.

Ще одна залізнична новина — схоже, безальтернативним постачальником електропоїздів для проекту City Express у Києві (а також Дніпрі і Харкові) стане швейцарський Stadler. 26 серпня відбулася досить пафосна презентація електрички Stadler Flirt у Києві.

І того ж дня представники Мінінфраструктури, УЗ, компаній Stadler CIS, Stadler Rail і Швейцарського агентства зі страхування експортних ризиків SERV у присутності Зеленського підписали меморандум про те, що Швейцарія позичить Україні до 500 млн євро на закупівлю потягів Stadler і будівництво заводу для їх локалізації в Україні.

Залишається додати, що Зеленський запросив Stadler працювати в Україні ще в січні 2021-го .А постачальника поїздів для City Express мають відібрати на тендері, який і оголосять лише у вересні.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації