Держбюджет-2021 схвалено: як голосували фракції та групи

Є НОВИЙ БЮДЖЕТ /

Верховна Рада підтримала в цілому проєкт закону про Державний бюджет України на 2021 рік. Доходи закладені на рівні 1 трлн 92 млрд грн, витрати – 1 трлн 328 млрд грн, дефіцит – 5,5% ВВП. Курс в наступному році прогнозують 29,1 гривень за долар, мінімальну зарплату піднімуть двічі – з січня і з грудня.

"За" проголосували 289 народних депутатів. Перед голосуванням за бюджет нардепи близько трьох годин узгоджували документ із Бюджетним кодексом.

Міністр економіки Сергій Марченко під час представлення бюджету з трибуни парламенту зазначив, що під час підготовки бюджету до другого читання опрацювали близько 2,5 тис. поправок народних депутатів, і значну їхню частину врахували.

"Ми знизили дефіцит бюджету між першим і другим читанням на 23,7 млрд гривень. Порівняно з 2020 роком на 2% зменшився показник - це сума в 52 мільярди гривень. У середньостроковій перспективі плануємо поступове зниження дефіциту бюджету в 4-4,5% ВВП у 2022 році і до 3-3,5% ВВП в 2023 році. Дохідну частину бюджету збільшено порівняно з першим читанням на 21 млрд грн і передбачено в сумі 1 трлн 92 млрд грн. Це реальні кошти, які планує отримати держава наступного року, не підвищуючи податки і не здійснюючи тиск на бізнес", - сказав Марченко, якого цитує Цензор.нет

«Слово і діло» пропонує подивитися, як фракції та групи голосували за бюджет.

Державний кошторис на 2021 рік підтримали в цілому 289 народних депутатів, 38 виступили «проти», 16 – утрималися, 23 – не голосували.

Голоси за бюджет на 2021 рік не дали Опозиційна платформа, Європейська солідарність і Голос.

Фракція «Слуга народу» дала 225 голосів за закон, один депутат утримався, 3 – не голосували і 17 – були відсутні. Повним складом за бюджет проголосувала група «Довіра», в «За майбутнє» бюджет підтримав 21 депутат з 24.

За держбюджет проголосувала половина депутатів фракції «Батьківщина», інша половина – була відсутня. Голоси також дали 11 позафракційних нардепів, один був «проти», один – не голосував, 5 – були відсутні.

В «Опозиційній платформі» 11 депутатів голосували «проти», 2 – утрималися, 16 – не голосували, 15 – були відсутні. Майже всі члени фракції «Європейська солідарність» виступили «проти» бюджету.

У «Голосі» 13 депутатів утрималися, один був «проти», 6 – відсутні.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації