Чому половину грошей з «коронавірусного фонду» пішло на «велике будівництво» Зеленського, а керівництво Чернівецької ОДА пропонує нашим громадам "ярмо кредиту"?

ОТАКОЇ! /

Мінфін вірить: фінансування будівництва доріг сприятиме створенню робочих місць

З одного боку, «коронавірусний» фонд створювався для підтримки лікарень, закупівлі ліків тощо. З іншого – маємо підтримувати не лише соціальну, але й економічну складову: будівництво чи модернізацію інфраструктури. Таку думку висловив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, - пише Главком.

За словами урядовця, інвестування у дорожню сферу означає залучення додаткової робочої сили, тобто створення робочих місць. «Отже, будуть відбуватись відповідні сплати ЄСВ, від якого залежать, зокрема, надходження до Пенсійного фонду, фонду безробіття і соцстраху», - пояснив заступник міністра фінансів.

Єрмоличев зазначив, що інших джерел для будівництва доріг не було, «оскільки бюджет уже затверджено, і за його обсяги не можна виходити».

«Так, на будівництво доріг вже були закладені кошти, але уряд і президент ухвалили рішення про необхідність додаткової стимуляції економіки в умовах пандемії коронавірусу, зокрема, шляхом капіталовкладень у дороги. Саме тому цей напрямок врахований при формуванні Фонду», - говорить Єрмоличев.

Заступник міністра фінансів зауважив, що «35 млрд грн на дороги поки не реалізовані — попереду ще тендери».

"Вочевидь Чернівецька ОДА геть втратила комунікацію не лише з громадами Буковини і здоровим глуздом, але й з самим Кабінетом Міністрів України", - обурюється у Фейсбук ситуацією депутат обласної ради, екс-заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк

Президент України прийняв вольове рішення, КМУ реалізував його і скеровував додаткові 35 млрд.грн. на ремонт доріг в державі. В цей час Чернівецька ОДА пропонує нашим громадам ярмо кредита нібито для ремонту невизначеного переліку доріг, називаючи гососування ними підготовленого проекту відповідного рішення на наступній сесії «випробування» для обласної ради.

Впевнений, депутати облради обов’язково пройдут це «випробування», а ось керівництво ОДА. Буковина в очікуванні кадрового рішення Президента України, - написав депутат облради.

Нагадаємо, у лютому президент Володимир Зеленський заявив про старт проекту «Велике будівництво» і проанонсував, що в рамках програми планують оновити чотири тисячі кілометрів доріг державного значення.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації