Вже у квітні з Чернівців до Києва можна буде полетіти тричі на тиждень

1 з 17

ТАКИ ПОЛІТАЄМО! /

З 12 квітня авіакомпанія АТ «Мотор Січ» відкриває прямі рейси з Чернівців до аеропорту «Київ» (Жуляни). Про запуск польотів йшлося сьогодні на брифінгу, за участі заступника Чернівецького міського голови Ігоря Крохмаля, виконуючого обов’язки директора КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» ім.Л.Каденюка» Сергія Томнюка та провідних фахівців підприємства.

За словами Сергія Томюка, з Чернівців вильоти будуть відбуватися о 7 ранку, а повернення з Києва о 20:10. Час у дорозі становитиме 1 годину 15 хвилин. Запланований авіакомпанією графік перельотів на внутрішньому маршруті тричі на тиждень – щопонеділка, середи та п’ятниці.

 

 

– Це знакова подія для Чернівців. Дуже важливо й те, що саме у період такого жорсткого локдауну ми працюємо над тим, аби наше місто мало гарну логістику. При наявності достатньої кількості пасажирів, рейси можуть збільшити. Головне, щоб люди літали. Наразі проводяться попередні консультації з іншими авіакомпаніями й туроператорами. Сподіваємося, що пандемія дозволить відкрити рейси за кордон, – розповів Сергій Томюк.

У коментарі БукІнфо заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль запевнив, що перельоти є якісними та безпечними: «Всі літаки сертифіковані, безпечні та відповідають всім технічним вимогам. Ми самі полетимо першим рейсом і люди переконаються, що це абсолютно безпечний вид транспорту. «Мотор-Січ» виконує рейси не тільки в Україні, а й за її межами».

 

 

За словами заступника міського голови, у перспективі, розвиток авіасполучення дасть поштовх до розвитку туризму та бізнес-середовища Чернівців. – Ми добре розуміємо, що розвиток міста напряму залежить від авіасполучення. І не тільки внутрішнього, але й зовнішнього, – додав Ігор Крохмаль.

На початку лютого у нас була зустріч з представниками компанії «Мотор Січ», які вивчали технічні можливості нашого аеропорту. Жодних зауважень не було. Тож, перший рейс до Чернівців – відбудеться 12 квітня із «Жулян». А вже від нас до Києва – 14 квітня. Ми повністю готові до польотів. Найближчим часом буде відкрито продаж авіаквитків, – оптимістично зазначив начальник служби відділу організації авіаційних перевезень Микола Гончар.

 

 

Посадовець каже, що у планах є запуск рейсів у Кишинів та Бухарест.

– З Кишинева дуже хороший міжнародний розліт, із бюджетними квитками. Тож цей напрямок є дуже перспективним. Щодо Румунії, нам наразі не дали такої можливості. Погодилися тільки на чартерні рейси. А це означає, що ми не можемо продавати квитки на розліт, а тільки до Бухареста. Це пов’язано із близькістю до Сучави, – зауважує пан Микола Гончар.

Йшлося на брифінгу й про проведення реконструкції злітної смуги.

– Зі своєї сторони ми робимо все можливе, аби роботи були проведені якнайшвидше. Наразі можу сказати, що цього тижня отримаємо документи для проведення реконструкції. А далі вже не від нас залежить. Чекаємо фінансування і відразу приступимо до робіт, – констатує Микола Гончар.

Щодо ціни, вартість авіаквитка в один бік становитиме 1300 грн, а в обидві сторони –2650 грн. В ціну включено перевезення 20 кг багажу.

 

 

Не оминула криза чернівецький аеропорт і в плані скорочення робочих місць.

– У нас передбачена оптимізація. Згідно з наказом, скорочують 68 посад. Але скорочення відбувається за рахунок вакантних посад і оптимізації відділів. Фактично скоротять 15 осіб. Людей попередили, що вони працюють до 19 квітня, – зазначив Сергій Томнюк.

Керівник аеропорту запевнив, що з усіма працівниками розрахуються, а проблем із виплатою заробітніх плат немає.

 

 

– Зарплати виплачуємо, є тільки невелика затримка. Та за кілька днів закриємо це питання, – додав Сергій Томнюк.

Загалом до фінансового плану за перше півріччя подали 10 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше прямі рейси з Києва до Чернівців виконувала МАУ. Проте у 2020 році, через карантинні обмеження і відсутність пасажирів, авіакомпанія припинила польоти на цій лінії.

Альона ЧОРНА, спеціально для БукІнфо (с)
Фото авторки


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації