Проектно-кошторисна документація на реконструкцію Чернівецького аеропорту пройшла експертизу, - Ігор Крохмаль

Є НАДІЯ /

Проектно-кошторисна документація на реконструкцію Чернівецького аеропорту пройшла експертизу. Це необхідний крок для виділення коштів на реконструкцію аеродромного комплексу нашого міста відповідно до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року. Відповідно до концепції програми, реконструкція саме Чернівецького аеродрому запланована на 2022 рік.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль.

За словами заступника мера міста, проектно-кошторисна документація на реконструкцію КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» була виготовлена ще у 2018 році, але необхідно було зробити коригування кошторисної вартості відповідно до поточного рівня цін. Саме тому, за сприянням Чернівецької міської ради, в лютому поточного року був укладений договір між КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» та ДП «Укрдержбудекспертиза» щодо проведення експертизи ПКД реконструкції аеропорту. Вартість таких робіт згідно договору склала 112 115,40 грн.

Вже в березні ми отримали позитивний експертний звіт з відкоригованою кошторисною частиною. Згідно експертизи, загальна кошторисна вартість реконструкції аеропорту у поточних цінах станом на березень 2021 року складає 624 232,305 тис.грн.

 

 

Оскільки мова йде про фінансування з державного бюджету, наступними нашими кроками буде звернення до Агенції з розвитку інфраструктурних проектів Міністерства інфраструктури. Після відповідних змін в бюджеті будемо чекати на рішення Уряду про виділення коштів для реконструкції нашого летовища, - додав посадовець.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації