Продан з Михайлішиним домагаються реєстрації депутатами Чернівецької міськради, правомочність скликання якої вони далі оскаржують в судах

ОТАКОЇ! /

29 січня 2021 року на адресу Чернівецької територіальної виборчої комісії (ТВК) надійшла ухвала Сьомого апеляційного адмінсуду про відкриття провадження за апеляційною скаргою "Команди Михайлішина» на ухвалу Чернівецького окружного адмінсуду по справі N600/2791/20-а про повернення без розгляду матеріалів справи.

Про це БукІнфо стало відомо з власних джерел.

В апеляційній скарзі "Команда Михайлішина" просить суд скасувати ухвалу Чернівецького окружного адміністративного суду про повернення матеріалів справи і знову направити на перегляд в Чернівецькій адмінсуд.

Цікаво, що досі не набрало законної сили і рішення по справі N600/2808/20-a за позовом Олевич Аліни. Обидва позови стосуються заперечення правомірності оголошення результатів виборів в ЗМІ та реєстрації депутатів. Відповідачем в обох справах є МТВК.

Виходить дивна колізія - з одного боку "Рідне місто" зі своїми побратимами "Команди Михайлішина" всіляко прагнуть реєстрації новобраними депутатами нового складу Чернівецької міськради, в той же час заперечуючи правомочність її скликання та загалом існування? Бо якщо депутатів Продана-Михайлішина зареєструють, вони автоматично стануть депутатами міськради, правомочність скликання якої вони ж заперечують! Може спочатку варто розібратися зі своїми хотєлками, панове?

Нагадаємо, раніше представниця партії "Команда Михайлішина" Аліна Олевич подала судовий позов до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії з вимогою скасувати реєстрацію новообраних депутатів міської ради та скасувати протокол ТВК щодо скликання першої сесії міської ради. Чернівецький окружний адміністративний суд відмовив повністю в задоволенні цього судового позову. Відповідне судове рішення суддя Олег Анісімов оголосив 26 січня.

"Суд вирішив у задоволенні позову Олевич Аліни Анатоліївни до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії Чернівецького району Чернівецької області про визнання протиправним та скасування рішення із зобов’язанням вчинити певні дії відмовити у повному обсязі", – повідомив суддя. Він також додав, що "рішення набирає законної сили після закінчення строку прийняття апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано".

26 січня Центральна виборча комісія припинила повноваження усього складу Чернівецької міської ТВК. ЦВК встановила факт неодноразового грубого порушення Чернівецькою ТВК Конституції України та Виборчого кодексу.

Тоді ж ЦВК скасувала постанову про реєстрацію депутатами партій "Рідне місто" і "Команда Михайлішина".

Разом з тим, Центрвиборчком зобов’язав Чернівецьку міську ТВК у п’ятиденний строк після формування нового складу повторно розглянути питання про реєстрацію новообраними депутатами міськради 10-х кандидатів від партій "Команда Михайлішина" та "Рідне місто".

29 січня ЦВК ухвалила рішення про формування нового складу Чернівецької міської ТВК.

Вчора ввечері на першому засіданні міської ТВК нові члени комісії склали присяги, після чого один із членів запропонував розглянути питання щодо реєстрації новообраними депутатами Чернівецької міської ради 10-х кандидатів. З дев’яти присутніх членів комісії шестеро проголосували "за", троє утримались.

"Згідно постанови ЦВК, для ухвалення цього рішення мали би проголосувати 9 членів. Тобто, виходить, що не прийняли. Але хай юристи дають більш точне роз’яснення цьому рішенню", – повідомив у коментарі МБ член ТВК Ігор Білівський.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації