Клічук веде переговори з Банком розвитку KfW про залучення інвестицій на модернізацію чернівецького водоканалу та придбання медичного обладнання з протидії COVID-19

1 з 6

ЧЕКАЄМО ПРОРИВУ /

10 лютого 2021 року відбулася онлайн зустріч Чернівецького міського голови Романа Клічука з Анною Санта Круз, проєктним менеджером з міського та регіонального розвитку по Східній Європі, Кавказу та Центральній Азії, KfW, Франкфурт-на-Майні; Дітером Якобом, інженером з міського та регіонального розвитку по Східній Європі, Кавказу та Центральній Азії, KfW, Франкфурт-на-Майні; Куртом Штрассером, директором Офісу KfW в Україні та Віталієм Шмерігою, проєктним координатором, Міський та регіональний розвиток, Офіс KfW в Україні.

Як повідомляє пресслужба Ратуші, в рамках зустрічі було обговорено поточний стан “Проєкту муніципального водного господарства м. Чернівці”, що реалізується у Чернівцях спільно з Банком розвитку KfW, та визначено наступні спільні кроки. Команда Банку розвитку KfW наголосила на важливості та високій пріоритетності проєкту в рамках Фінансового співробітництва Німеччини з Україною. Чернівецький міський голова Роман Клічук підкреслив, що Чернівці високо цінують підтримку Банку розвитку KfW, та висловив готовність до тривалої та плідної співпраці.

 

Крім того, сторони обговорили можливість грантової підтримки КП «Чернівціводоканал» шляхом фінансування конкретних інвестиційних заходів, які б дозволили в короткостроковій перспективі отримати значний економічний ефект, а також можливість залучення грантових коштів зі сторони KfW на впровадження заходів, спрямованих на запобігання поширенню та протидію коронавірусній хворобі, а саме: в частині придбання необхідного медичного обладнання та проведення енергоефективної реконструкції медичних закладів.

Довідково:

Під час попередньої зустрічі, 4 лютого 2021 року, з міжнародними консультантами, було запропоновано в рамках Стадії 2 Проекту продовжити реконструкцію магістрального водогону Шубранець-Попова, у зв’язку зі зношеним станом та критичним впливом на стале водозабезпечення мешканців міста; а також впровадити заходи з реконструкції зношених міських водопровідних мереж протяжністю орієнтовно 42 км, в тому числі й зонування тиску та заходи з реконструкції мереж водовідведення, які знаходяться в критичному стані, протяжністю 25 км.

В рамках Стадії 3 запропоновано продовжити реконструкцію/розширення водопровідної мережі та каналізації для забезпечення стійкості роботи системи та впровадити заходи на очисних спорудах каналізації (обробка мулу, вторинна седиментація, знезараження, електромеханічне обладнання) з метою підтримання роботи очисних споруд; та у разі доступності коштів встановлення системи SCADA.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації