Благодійний фонд “Відкриті очі” передав медичне обладнання для Чернівецької дитячої лікарні

ДОБРА СПРАВА /

Днями Благодійний фонд “Відкриті очі” компанії SoftServe передав необхідні пульсоксиметри та шприцеві насоси у відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Зокрема, в рамках благодійного проекту “Хутчіш додому” фонд придбав два пульсоксиметри Rad 8 (США) та два шприцеві насоси Perfusor Compact Plus, виробництва B.Brown (Німеччина), загальною вартістю у 250 тис. грн.

Щороку близько 850 діток віком від 0 до 1 місяця з різноманітними перинатальними захворюваннями з перших годин життя потрапляють на лікування у відділення патології дитячої лікарні, що на вул. Руська, 207-А в м. Чернівці.

“Раніше нам часто доводилося позичати пульсоксиметри в інших відділеннях лікарні, а якщо вони були зайняті, то самі розумієте... Окрім того, ми отримували від благодійників схоже обладнання, але воно було не тієї якості та не призначене саме для новонароджених. Тепер пульсоксиметри та шприцеві насоси, які передав Фонд нашому відділенню, допоможуть не лише пришвидшити одужання діток, а й врятувати дитячі життя”, - поділився Іларіон Михайлович Костецький, завідувач відділенням патології новонароджених у Чернівецькій обласній дитячій лікарні.

“У 2018 році я народила донечку і через певні ускладнення нам довелося провести ще тиждень у відділенні патології новонароджених. З власного досвіду я зрозуміла, як складно батькам новонароджених діток, та якою критично важливою тут є вчасна, якісна допомога кваліфікованих спеціалістів. А лікарям дуже потрібне обладнання, щоб ще швидше і легше допомагати діткам потрапити додому. Тоді і виникла ідея проекту “Хутчіш додому”, а сьогодні маємо перший результат, - Наталя Гудима, QC Engineer в SoftServe, кураторка проекту “Хутчіш додому”, Чернівці.

Благодійний фонд «Відкриті очі» був створений для надання систематичної та глобальної допомоги медичним та соціальним установам у містах, де розташовані офіси SoftServe. Серед завершених проектів Фонду: облаштування “Кімнати Позитиву” у Вроцлавській дитячій клініці ендокринології та діабетології, закупівля обладнання для лікувальної гіпотермії новонароджених у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Львівської міської дитячої клінічної лікарні, облаштування сенсорної кімнати в “Просторі розвитку дітей з аутизмом” в Івано-Франківську, відкриття “Кімнат Позитиву” у Івано-Франківському обласному фтизіопульмонологічному центрі, у Харківській обласній дитячій клінічній лікарні, а також у офтальмологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні.

Наразі одним з найактуальніших проектів Фонду є -“Нокаутуймо covid-19”, в рамках якого, завдяки SoftServe та працівників компанії вже вдалося закупити та передати 33 лікарням України товари медичного призначення на суму 14, 5 млн грн.

Про SoftServe

SoftServe — провідна українська ІТ-компанія, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить в трійку найбільших ІТ-компаній України. Понад 8000 співробітників працюють у європейських та американських офісах компанії, що знаходяться у 12 країнах. Головні офіси компанії знаходяться у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце, Варшаві (Польща).


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації