Десять продуктів, які зміцнюють ваше серце

ЖИТТЄВО ВАЖЛИВО /


Стрімкий темп життя, відсутність повноцінного відпочинку і частий стрес – фактори, які негативно позначаються на стані серцево-судинної системи. Знизити навантаження на організм допоможе правильне харчування.


Про це розповідає Народна Правда з посиланням на healthystyle.

1. Риба


Особливо корисна жирна морська риба, багата на поліненасичені кислоти Омега-3 (лосось, скумбрія, сардини, тунець). Британські вчені говорять, що достатньо двох порцій на тиждень, щоб значно скоротити ризик виникнення ішемічної хвороби серця.

2. Помідор

Серцю необхідні продукти, що містять магній і калій. Помідори якраз в їх числі, до того ж вони багаті кремнієм, залізом, органічними кислотами і харчовими волокнами. Таке поєднання поживних речовин знижує кров’яний тиск і зміцнює стінки судин, запобігаючи серцево-судинним захворюванням.

3. Квасоля

Бобові, як і помідори, багаті на магній і калій, крім того, вони містять залізо, фолієву кислоту і флавоноїди – ці мікроелементи зміцнюють стінки судин і роблять їх більш еластичними.

4. Авокадо

Корисні жири в цьому плоді запобігають утворенню тромбів, а калій стабілізує кров’яний тиск.

5. Темний шоколад


Наукові дослідження стверджують, що шоколад надзвичайно багатий на флавоноїди, які сприяють стабілізації кров’яного тиску і розширенню судин. Тільки не забувайте, що їсти потрібно саме темний шоколад (від 70 відсотків).

6. Горіхи

Мигдаль, волоські і кедрові горіхи живлять серце і судини калієм, магнієм, вітамінами В, С, E і РР, завдяки чому підвищується їх витривалість. Їжте горіхи замість перекусів печивом, чіпсами і цукерками або додавайте їх в салати і каші.

7. Яблуко

Цей фрукт містять кверцетин – флавоноїд, який відновлює пошкоджені і запалені ділянки артерій, запобігає формуванню бляшок і мінімізує шкоду від шкідливого холестерину.

8. Чорниця


Рекордна кількість антоціана міститься в чорниці. У поєднанні з вітаміном C і клітковиною цей антиоксидант очищає і зміцнює судини.

9. Гранат

Плоди граната, як і чорниця, містять антоціани, які сприяють нормалізації процесу кровотворення, роблять стінки судин міцнішими і уповільнюють вікові зміни серця.

10. Банан

Хоча банани не мають темно-фіолетового забарвлення, вони також є багатим джерелом антоціанів. Крім того, цей фрукт містить калій, який допомагає ниркам виводити з організму надлишок натрію, сприяючи тим самим здоровому кров’яному тиску.

Нагадаємо, постійне вживання продуктів, багатих калієм, серед яких банани, риба, м’ясо птиці та молочні продукти, може зменшити ризик розвитку інсульту на 21 відсоток, а також знизити ризик серцевих захворювань.

Раніше американські кардіологи дійшли висновку, що ризик раптової зупинки серця значно зростає, якщо в організмі недостатньо кальцію. У людей з найнижчими показниками кальцію в крові ймовірність раптової зупинки міокарда значно вища, аніж у інших.

Також лікарі назвали “золоті” правила для здоров’я серця і довголіття. Ризик виникнення серцево-судинних захворювань можна знизити, якщо забути про паління, займатися спортом, відмовитися від жирної їжі, віддаючи перевагу овочам, фруктам і рибі. 

 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації