Вчені назвали продукти, які насправді продовжують життя
ЗНАЙТЕ НА ЗДОРОВ'Я! /
Чим більше клітковини, тим довше життя! У кого багаті нею продукти щодня на столі, той має набагато менше шансів залишити грішну землю раніше часу, в усякому разі з причини серцево-судинних захворювань, раку та хронічних інфекцій.
Рис і сочевиця рятують судини, чорнослив - кишечник. Про це говорить нове дослідження доктора Ікунг Парк з Національного інституту раку США. Найбільше клітковини в цільнозернових продуктах, фруктах, овочах і бобових. Наприклад, Департамент сільського господарства США рекомендує жінкам з'їдати по 25 грамів клітковини щодня. Чоловікам - по 38 грамів.
При цьому стандартна порція вареної сочевиці містить 8 грамів клітковини. А 100 грамів мигдалю - майже 9 грамів. Чашка вівсянки містить 4 грами, чашка чорносливу - близько 6 грамів (чорнослив ще й дуже корисний для кишечника - очищає його від токсинів).
Доктор Парк разом з колегами відстежила стан здоров'я приблизно 400 тисяч осіб. Почалося спостереження за добровольцями віку 50-70 років у 1995 і 1996 роках. Кожен з учасників зобов'язався вести щоденник з докладним описом свого способу життя і щоденного харчування. До щоденника докладати кожні півроку з редагування про здоров'я, пише Reuters.
А зараз дослідники визначили, хто з учасників помер, коли і від чого. Раніше за всіх вмирали люди, які їли багато м'яса, солодощів і зовсім мало клітковини. А ті, хто вживав близько 30 грамів клітковини на день, жили на 8-10 років довше неправильно харчуються однолітків. Краще всього на продовження життя працюють зернові на зразок темного рису, пшениці, і бобові - сочевиця, зелений горох, нут.
Чим більше клітковини, тим довше життя! У кого багаті нею продукти щодня на столі, той має набагато менше шансів залишити грішну землю раніше часу, в усякому разі з причини серцево-судинних захворювань, раку та хронічних інфекцій.
Рис і сочевиця рятують судини, чорнослив - кишечник. Про це говорить нове дослідження доктора Ікунг Парк з Національного інституту раку США. Найбільше клітковини в цільнозернових продуктах, фруктах, овочах і бобових. Наприклад, Департамент сільського господарства США рекомендує жінкам з'їдати по 25 грамів клітковини щодня. Чоловікам - по 38 грамів.
При цьому стандартна порція вареної сочевиці містить 8 грамів клітковини. А 100 грамів мигдалю - майже 9 грамів. Чашка вівсянки містить 4 грами, чашка чорносливу - близько 6 грамів (чорнослив ще й дуже корисний для кишечника - очищає його від токсинів).
Доктор Парк разом з колегами відстежила стан здоров'я приблизно 400 тисяч осіб. Почалося спостереження за добровольцями віку 50-70 років у 1995 і 1996 роках. Кожен з учасників зобов'язався вести щоденник з докладним описом свого способу життя і щоденного харчування. До щоденника докладати кожні півроку з редагування про здоров'я, пише Reuters.
А зараз дослідники визначили, хто з учасників помер, коли і від чого. Раніше за всіх вмирали люди, які їли багато м'яса, солодощів і зовсім мало клітковини. А ті, хто вживав близько 30 грамів клітковини на день, жили на 8-10 років довше неправильно харчуються однолітків. Краще всього на продовження життя працюють зернові на зразок темного рису, пшениці, і бобові - сочевиця, зелений горох, нут.
Більше новин по темі:
-
Чернівецький обласний кардіоцентр утримує лідерство в Україні з надання спеціалізованої кардіологічної допомоги
-
Стало відомо, чому діти легше переносять COVID-19
-
«П’ята хвороба». В Україні епідемія парвовірусу: що це таке
-
Дослідники знайшли спосіб знешкоджувати ракові клітини без шкоди для здорових
-
У 8 закладах Буковини можна отримати медичну допомогу при інсульті - НСЗУ
-
2 млн. гривень: у Чернівецькому обласному клінічному кардіоцентрі за власні кошти створюють нове відділення кардіореабілітації